Hamas'tan İsrail ile görüşmeleri durdurma kararı

Ct, 17/02/2024 - 19:14

Üst düzey Hamaslı bir yetkili, bu hareketin Siyonist İsrail ile ateşkes ve esir takasına ilişkin görüşmeleri durdurmak istediğini açıkladı.

Welayet News  -  Katar merkezli El-Cezire televizyonunda yer alan habere göre, üst düzey Hamaslı bir yetkili, ''İnsani yardım malzemelerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyine ulaşana kadar görüşmeleri durdurmayı planlıyoruz.'' dedi.

Hamas üyesi, Filistin milleti açlıkla mücadele ederken görüşme yapmanın mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, bugün yaptığı açıklamada Gazze'de ateşkes anlaşmasının sağlanmasında ilerleme kaydedilmemesinden İsrail'i sorumlu tutmuştu.

Heniyye, İsrail'in Gazze'den çekilmediği takdirde ateşkes olmayacağını belirterek, "Saldırganlığın tamamen durdurulmasından, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesinden, halkımız üzerindeki haksız kuşatmanın kaldırılmasından, işgal suçları nedeniyle yerinden edilenlere barınma imkanı sağlanmasından, yerinden edilenlerin özellikle kuzey Gazze Şeridi'ne geri dönmesinden, barbarca aç bırakma politikasına son verilmesinden ve yeniden inşa taahhüdünden daha azını kabul etmeyeceğiz." demişti.



Yeni yorum ekle