Aksa Tufanı'nın 134'üncü Günü

Ct, 17/02/2024 - 12:27

Aksa Tufanı operasyonunun 134'üncü gününde Siyonistlerin Filistin’in çeşitli bölgelerine geniş çaplı bir saldırı düzenlediği haber kaynaklarında yer aldı.

Welayet News  - Yerel Filistin medyası, İsrail'in cumartesi sabahı Gazze Şeridi'nin merkezindeki El Nuseyrat kampına topçu saldırısı düzenlediğini bildirdi. Ayrıca Siyonist güçler, ağır topçu saldırılarıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'u hedef aldı.

Batı Şeria'dan gelen haberlerde, İsrail işgal güçlerinin Nablus'un güneyindeki "Kabalan" kasabasına saldırdığı belirtiliyor. Siyonist güçler ayrıca Batı Şeria'nın Kalkilya kentinin doğusundaki "Salfit" ve "Hacce" kasabalarına da saldırı düzenledi.

Bazı kaynaklar, Ürdün Nehri'nin Batı Şeria'sında yer alan El Halil'in güneyindeki "Dura" kentindeki "Hursa" bölgesinde Filistinli gençler ile İsrail işgal güçleri arasında çatışma yaşandığını bildirdi.

Refah şehrinin merkezinde bir evin bombalanması

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah şehrinin merkezindeki el-Cenine mahallesindeki bir evin bombalanması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

El Cezire muhabiri, Siyonist rejimin askeri uçaklarının el-Cenine mahallesindeki El Zehra Kliniği'nin bitişiğindeki bir evde bulunan parlamento konutunu hedef aldığını bildirdi.

Blinken, Çin Dışişleri Bakanı ile görüşmelerini "yapıcı" olarak nitelendirdi

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Çinli mevkidaşı ile Orta Doğu'daki (Batı Asya) durum da dahil olmak üzere iki taraflı ve uluslararası meseleler hakkında yapıcı görüşmelerde bulunduğunu duyurdu.

Siyonist askerler Refah'a saldırdı

Haber kaynakları, Siyonist savaş uçaklarının Refah şehrinin semalarında uçuş gerçekleştirdiğini ve Refah’ta patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi.



Yeni yorum ekle