BAE Gizli Gizli Uçaksavar Satın Almak İçin Çalışıyor

Sa, 31/07/2018 - 09:51

BAE, Ensarullah güçlerinin Abu Dabi Uluslararası Havaalanının vurmasının ardından uçaksavar almak için gizli görüşmelerini hızlandırdı.

Welayet News - Forbes dergisi, son zamanlarda Amerikalı bir heyetin Finlandiya ve Fransa'da uçaksavar sistemleri üreten firmaları ziyaret ettiğini yazdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan bir raporda benzer bir bilgiye yer verilmişti.

Raporda adı açıklanmayan bir Ortadoğu ülkesinin Avustralya merkezli bir şirkete, uçaksavar sistemi alma talebinde bulunduğu bilgisine yer verilmişti.

Forbes dergisi haberinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanan raporun ilgili bölümlerine de yer verdi.

Forbes, raporda Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Abu Dabi Uluslararası Havaalanının Yemen Ensarullah Hareketi tarafından silahlı insansız hava aracı ile hedef alınmasına yer verildiğini belirtti.

Forbes dergisi, Yemen Ensarullah Hareketi'nin üç yıl öncesine göre Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri açısından daha tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Forbes dergisi yazarı Dominic Dudley Yemen Savaşı ile ilgili değerlendirmesinde, Yemen güçlerinin hedef alınması, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın ekonomik tesislerinin hedef alınmasına yol açtığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Yemen Ensarullah Hareketi, Abu Dabi uluslararası havaalanını Samad-3 insansız hava aracıyla hedef almıştı.

 



Yeni yorum ekle