Erdoğan: Bizim olmadığımız büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek?

Cu, 16/02/2024 - 15:50

Seçmene "hizmet" şantajını sürdüren Erdoğan, emeklinin bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılacağını "müjdeledi".

Welayet News  - AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu'nun Altınordu ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Emeklilerin bayram ikramiyesinde yüzde 50 artışa gidileceğini duyuran Erdoğan, "Önümüz Ramazan, arkası bayram. Emeklinin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını zorlamak pahasına artış yapmayı planlıyoruz. Emeklilerimize nefes aldıracak bütçeyi ayarlıyoruz. Emekli ikramiyesi 3 bin lira olacak" dedi.

Hatay'da başladığı "seçim şantajı"nı Ordu'da da sürdüren Erdoğan, "Bizim olmadığımız bir büyükşehir belediyesi doğalgazı nasıl getirecek? Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak doğalgaz yok" ifadelerini kullandı.

'AKP'yi seçin, Ordu'nun kılına zarar gelmesin'

Orduluların AKP'yi seçmesi halinde "kılına zarar gelmeyeceğini" vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

"Siyasetin namusu var. Evvela adayı olduğun partiye sadakat göstermen gerekir. Eli işte gözü oynaşta olanlardan ne partilerine ne de şehirlerine hayır gelir. Sadece partimizle, ittifakımızla yol yürüyenlerden mesulüz. Ne diyor 'Ben seçimi kazanacağım, ondan sonra AK Parti'ye geçeceğim.' Bizim onlarla işimiz yok. Herkesin kavga halinde olduğu CHP'ye bakıp başka hissiyata kapılmak mümkün mü? Biz merkezi yönetimde miyiz? Bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı? Hilmi Güler ve ilçe belediyelerimiz seçimi kazandığı anda, Cumhurbaşkanı Ak Partili Erdoğan. Hükümet onda. Yerel yönetimde de aynı şekilde olduğu zaman Ordu'nun kılına zarar gelmez.

Bugüne kadar hüsnü niyetle çıktığımız hiçbir yolda yaya kalmadık. Kafalarında dolaştırdıkları 40 tilkiyle önümüzü kesmeye çalışanların hiçbirinin sonu hayırlı bir durakta bitmedi."

İlk değil: Bizi seçmezseniz hizmet gelmez

Ordu'daki açıklamaları Erdoğan'ın seçmene yönelik ilk şantajı değil. 5 Şubat'ta, depremin yıldönümüne saatler kala Hatay'da seslendiği yurttaşlara “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” demişti.

Sözleri tepki çeken Erdoğan günler sonra geri atmış, "Hayatımızın hiçbir döneminde milletimize hizmet ederken ayrımcılık yapmadık yapmayız" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Erdoğan, bu defa Gaziantep'te "Hem hükümet olarak, hem belediyeler olarak yaptığımız yatırımlarla şehrin önünü açmayı, gelişmesine destek vermeyi sürdürüyoruz" diyerek  bir kez daha "Bizi seçmezseniz hizmet gelmez" mesajı vermişti.



Yeni yorum ekle