NYT: Mısır, Refah yakınında duvar örmeye başladı

Cu, 16/02/2024 - 15:44

Uydu görüntülerin inceleyen Amerikan basını, Mısır'ın işgal rejiminin saldırmaya hazırlandığı sınır kenti Refah yakınlarında beton duvar inşa etmeye başladığını yazdı.

Welayet News  - New York Times (NYT) gazetesi, Mısırlı yetkililerin Gazze Şeridi sınırında, İsrail ordusunun saldırmayı planladığı Refah kenti yakınlarında bir duvar inşa etmeye başladığını bildirdi.

Bölgeye ait uydu görüntüleri ve fotoğrafları inceleyen gazete, 5 Şubat civarında buldozerlerin Refah sınır kapısının güneyindeki tampon bölgede geniş bir alanı temizlemeye başladığını aktardı.

Gazeteye konuşan sahadan sorumlu müteahhit ve mühendise göre, Mısır ordusu tarafından tampon bölgede 5 metre yüksekliğinde beton bir duvar inşa etmeleri ve 5 kilometrekarelik bir alanı çevrelemeleri talimatı verildi.

Haberde, duvarın Gazze Şeridi'nden gelen mülteci akınını kontrol altına almak için inşa edilip edilmediğinin henüz netleşmediği kaydedildi.

Daha önce Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal rejiminin Gazze Şeridi sakinlerinin hareketlerini kısıtladığını ve Filistinlileri Mısır sınırındaki Refah kapısına yönelmeye zorladığını bildirmişti.

Kahire, Filistinlilerin hem Gazze içinde hem de dışında, özellikle de Sina Yarımadası'na tehcir edilmesi planını kategorik olarak reddettiğini açıklamıştı.



Yeni yorum ekle