Hamas: Anlaşma, ateşkesi ve çekilmeyi garanti etmelidir

Cu, 16/02/2024 - 06:23

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, yapılacak herhangi bir anlaşmanın ateşkesi garanti etmesi gerektiğini söyledi.

Welayet News  -  Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun haberine göre Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, İsrail’le yapılacak muhtemel bir anlaşmanın şartlarını açıkladı.

İsmail Heniye, yapılacak herhangi bir anlaşmanın ateşkesi ve İsrail rejimi güçlerinin Gazze’den çekilmesini garanti etmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail basını, Kahire’de yapılan dörtlü toplantının ardından Hamas’ın esir takası ve ateşkes konusundaki görüşlerinde değişiklik olmadığını bildirmişti.

Kahire’deki dörtlü toplantıya CIA ve Mossad’ın şeflerinin yanı sıra Mısır istihbarat servisi başkanı ile katar Başbakanı katılmıştı.

Kahire’de belirli bir plan üzerinde anlaşmaya varılamayınca toplantının üç gün daha uzatılması kararlaştırılmıştı.

İsrail Kanal-12 televizyonu, toplantıdan sonuç çıkmaması üzerine Mossad şefinin Kahire’den ayrıldığını bildirdi.

Hamas liderlerinden Muhammed Nezzal, Kahire toplantısıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim Siyonist güçlerin Gazze’yi terk etmesi ve düşman esirlerine karşılık Filistinli esirlerin serbest bırakılması yönündeki taleplerimiz mantıklıdır. Kahire toplantısını baltalayan ve bunu bir protokol toplantısına dönüştüren Siyonist rejimin kendisidir. Müzakereler devam ediyor. Netanyahu, hiçbir bedel ödemeden İsrailli esirlerin serbest kalmasını sağlayacağını sanıyor” dedi.

Muhammed Nezzal, aracı ülkelerin Netanyahu’ya baskı yapmaları gerektiğini söyledi.



Yeni yorum ekle