İranlı komutandan yerli İHA'lar ilgili önemli açıklama

Per, 15/02/2024 - 16:40

Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, İran'ın hayalet İHA'ları ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Welayet News  - Tuğgeneral Emir Ali Hacizade, Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından kurulan savunma sanayi ürünleri sergisini ziyaret etti.

Burada açıklamada bulunan Tuğgeneral Hacizade, İran'ın Saddam rejimi ile 8 yıllık savaşın ardından savunma sanayi, füze ve insansız hava araçları üretimi alanlarında çok geliştiğini belirterek, ''Şu anda bölgedeki Amerikan terör ordusunun İran İslam Cumhuriyeti ile çatışma arayışında olmadığını açıkça itiraf ettiği bir noktaya geldik; Çünkü İran'ın savunma gücüne direnemeyeceğini iyi biliyor.'' dedi.

Tuğgeneral Hacizade, "Halihazırda geliştirmiş olduğumuz hayalet İHA'ları ile herhangi bir noktada keşif operasyonlarını yapabiliriz." ifadesini kullandı.

İran Silahlı Kuvvetleri Batı’nın uyguladığı yaptırımlara rağmen savunma ve askeri alanlarda büyük başarılar elde etmiştir.

Askeri uzmanlar, İHA gücünün İran'ın caydırıcılık gücünü artırdığına inanıyor.

İran'ın İHA gücünden rahatsız olan Batı ülkeleri Tahran'ı Ukrayna'daki savaşa katılmakla suçlayarak ülkenin insansız hava aracı gücünün daha da gelişmesini engellemeye çalışıyor.



Yeni yorum ekle