"İsrail, Amerika ve İngiltere'nin planı Filistin meselesini bitirmek ve yok etmektir"

Çar, 14/02/2024 - 10:14

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi eski başkanının 2018 yılında Arap koalisyonunun saldırısında şehit olmasının yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Gazze'deki savaştaki gelişmelere değindi.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi eski başkanının 2018 yılında Arap koalisyonunun saldırısında şehit olmasının yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, Gazze'deki savaştaki gelişmelere değinerek şunları söyledi: ‘Yemen ordusunun operasyonu, ABD ve İngiltere'nin Siyonist rejimi kurtarma çabalarını boşa çıkarmış ve onları Tel Aviv’in yaşadığı sorunlarla karşı karşıya bırakmıştır.’

 

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin el-Husi, konuşmasının başında, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi eski başkanı Salih el-Samed'in ahlaki ve manevi özelliklerine değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘2018 yılında işgalci Arap koalisyonunun Yemen'e düzenlediği saldırıda Salih el-Samed’e düzenlenen suikastta ABD’nin parmağı vardı.

Düşmanın endişesi, coğrafi önemi ve aktif halkıyla Yemen'de, başta Filistin meselesi olmak üzere İslam ümmetinin meselelerine bağlı olan kişilerin bulunmasıdır ve Amerikalılar, İngilizler ve İsrailliler, bugünlerde halkımızın Filistin'e verdiği desteğin ne olduğunu önceden tahmin ediyorlardı.’

Abdülmelik Husi, Siyonist rejime Yemen ordusunun deniz ablukasının dayatılmasına değinerek şunları söyledi: ‘Denizler düşmanlar için çok önemliydi ve düşmanlar denizcilik konusunda özel bir hesap açmışlardı.

Katil Binyamin Netanyahu, Babülmendep Boğazı'ndan ve Yemen'in liderinin Filistin halkına karşı liberal yönelimli bir kişi olduğundan bahsetmişti. İsrail, Amerika ve İngiltere'nin planı Filistin meselesini bitirmek, yok etmektir.’

PARALI ASKERLERİN, AMERİKALILARIN VE İNGİLİZLERİN MANTIĞI AYNIDIR

Ensarullah Lideri sözlerine şöyle devam etti: ‘Düşmanların Şehit Samed'i hedef almadaki en büyük hedeflerinden biri ülkemizde liberal eğilimli liderlerin hâkimiyetinden duydukları endişedir. Çünkü ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki düşmanlar, kendilerine işgal imkânı sağlayacak bir çerçeve oluşturmanın peşindeler. Ana görevi Amerikan ve İngiliz tesislerini ve üslerini korumak ve İsrail gemilerini korumak olan paralı askerler istiyorlar.

Bazı paralı askerlerin mantığı, Amerikalıların, İngilizlerin ve İsraillilerin ülkemizin Gazze'ye destek konusundaki tutumunu anlatırken ifade ettikleri mantıkla aynı ve İsraillilerin, Amerikalıların ve İngilizlerin açıklamaları da paralı askerlerin açıklamaları ve pozisyonlarıyla aynı doğrultudadır.

Milletimizin Filistin milletine yönelik zulme karşı tutumu, düşmanların Şehit Samed’i hedef alarak hedeflerine ulaşamadıklarının büyük bir kanıtıdır.’

Abdülmelik Husi, Bazı Arap ülkelerinin Gazze'deki soykırıma ilişkin tutumlarını eleştirerek şunları vurguladı: ‘Hem Arap dünyasında hem de diğer birçok ülkede Gazze'de olup bitenler konusunda korkunç bir ihmal var.’

YEMEN'İN OPERASYONU ETKİLİ OLDU

Ensarullah Lideri açıklamalarının bir başka bölümünde Yemen ordusunun Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde Siyonist rejime, Amerika ve İngiltere'ye yönelik operasyonlarına değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Denizdeki askeri harekâtımız etkili olmuştur, herkesin bu harekâtın etkisini anlamasını umut ediyoruz.

Allah, İsrail'e bağlı gemilerin geçişini ve hareketini engellemek gibi çok önemli bir amacın farkına vararak, ülkemize deniz operasyonlarında gerçek bir zafer nasip etti. Öyle ki son haftalarda İsrail düşmanına ait hiçbir gemi görülmedi ve bu gerçek bir zafer ve çok önemli bir başarıdır.

İsrail düşmanına bağlı gemilerin hareket ve geçişlerinin tamamen engellenebilmesi, Yemen deniz operasyonlarının etkinliğinin açık bir kanıtıdır.

Askeri operasyonlarımızın sonuçları düşmanın sadece Eilat’taki durumunu değil, aynı zamanda bu rejimin ekonomik durumunun genel düzeyini de etkiledi.’

ABD VE İNGİLTERE'NİN YEMEN'E YÖNELİK İŞGALCİ SALDIRILARININ NEDENİ

Ensarullah lideri, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik işgalci saldırıları hakkında şunları söyledi: ‘Halkımızın konumu stratejik açıdan etkilidir ve bu nedenle ülkemize saldırdılar ve sonuçlarına katlandılar. Amerikalılar ve İngilizler, ülkemize yönelik saldırılarının başlangıcından bu yana, İsrail düşmanının içine düştüğü bir sorunla uğraşmakta ve bugün onların gemileri de hedef alınmaktadır.

Amerikalılar ve İngilizler, İsrail düşmanına bağlı gemileri koruma çabalarına ve ülkemize yönelik saldırılarına rağmen başarısız oldular. İşgalci rejime ait gemilerin geçişini engellemek, Amerika, İsrail ve İngiltere'den oluşan şer üçlüsüne karşı kazanılmış bir zaferdir.

AMERİKA VE İNGİLTERE'NİN REFAH'A SALDIRI TEHDİDİ

Abdülmelik Husi, açıklamasının bir başka bölümünde Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırısına değindi ve şunları söyledi: ‘İsrail düşmanı, soykırım suçlarından yıkıma kadar, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve merkezinde yaptığının aynısını Refah'ta da yapmak istiyor.

Refah'ta Filistin milletinin karşı karşıya olduğu büyük tehlikenin sorumlusu İslam dünyasıdır. Çünkü İsrail'in açıkladığı suç eylemi karşısında herkesin Filistin milletine destek olmak için ciddi adımlar atması gerekiyor.

Amerika, aldatıcı açıklamalarda bulunuyor ancak, bu ülke İsrail'in tüm suçlarının gerçek ortağıdır ve Amerikan ve İngiliz keşif ve casus uçakları Refah'ta büyük bir suça ve toplu katliama hazırlanıyor. Amerikalı ve İngiliz subaylar da Gazze'deki suç operasyonlarının yönetilmesinde doğrudan rol oynuyor.

İsrail'in suç ve cinayetleri ve küstahlığı Amerikalıların ve İngilizlerin bu işin içinde olması nedeniyle devam ediyor ve ABD'nin rolü Siyonistlerin suçlarının devamının temelini oluşturuyor. İsrail düşmanı Amerikalılara güvenmese Refah'a saldıramaz ama Amerikalılar komik açıklamalarla dünyayı kandırıyor.’

MISIR'IN REFAH SALDIRISINI ÖNLEME KONUSUNDAKİ ÖNEMLİ ROLÜ

Abdülmelik Bedreddin Husi, Refah'a yönelik saldırının önlenmesinde Mısır'ın rolünü vurguladı ve şunları söyledi: ‘Mısır, düşmanla yaptığı barış anlaşması nedeniyle önemli bir rol oynuyor. Çünkü Mısır ile Gazze arasındaki sınır şeridi Philadelphia (Salahaddin) Koridoru eksenine herhangi bir giriş, bu anlaşmanın ihlali anlamına gelir.

Bu nedenle Mısır’ın Araplığa ve İslamiyet’e bağlılık ve komşuluk temelindeki tutumu çok önemlidir ve Mısır'daki kardeşlerimizin ciddi bir şekilde harekete geçmesi, Amerika ve İngiltere'nin baskılarına aldırış etmemesi gerekmektedir.’

Ensarullah Lideri ayrıca diğer Arap ülkelerinin rolüne de değindi ve şunları söyledi: ‘Arap ülkeleri net bir duruş sergilemeli ve ciddi eylemlerde bulunmalıdır ve İsrail düşmanına daha fazla baskı uygulamaya çalışmalıdır.’



Yeni yorum ekle