İran ve Katar, Gazze Şeridi'ndeki Gelişmeleri Görüştü

Sa, 13/02/2024 - 07:34

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İsrail'in 7 Eki 2023'ten beri saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri ve ateşkes çabalarını görüştü.

Welayet News  - Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, Bakan Al Sani, ülkesini ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile başkent Doha'da bir araya geldi.

Görüşme sırasında iki ülke arasındaki işbirliği ilişkileri ile bunları destekleme ve geliştirmenin yolları gözden geçirildi.

Görüşmede ayrıca Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki son gelişmeler, bölgede genişleyen şiddet çemberi ile bunun bölgesel, küresel güvenlik ve istikrara yansımaları da ele alındı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani, görüşme sırasında ülkesinin "Gazze Şeridi'nde derhal ateşkes sağlanması, sivillerin korunması ve Gazze Şeridi'ne kesintisiz insani yardım akışının sağlanması" yönündeki çağrısını yineledi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Pazar günü de bölge ziyareti kapsamında Suriye’ye gitmiş, bu ülkenin cumhurbaşkanı Beşşar Esad ve Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ile bir araya gelmişti.



Yeni yorum ekle