Yemen Halkından Siyonistlerin Katliamına Karşı Kitlesel Gösteri

Cu, 09/02/2024 - 22:27

Bu sabah, Saada vilayetinin 9 şehir ve bölgesinde, Abdülmelik el-Husi'nin daveti üzerine Gazze'ye destek ve Siyonist rejimin suç ve cinayetlerine karşı kitlesel gösteriler düzenlendi.

Welayet News  - Yemen’in eyaletleri haftalardır Cuma günleri Gazze halkına destek amacıyla milyonların gösterilerine sahne oluyor. Bu gösteriler, Yemen inkılabının lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi'nin daveti üzerine yapılıyor. Bu sabah Saada vilayeti ve Yemen’in diğer şehirleri yüzbinlerin katıldığı gösterilere sahne oldu.

Saada eyaletinin 9 şehir ve bölgesi, Abdülmelik el-Husi'nin daveti üzerine bu sabah Gazze'ye destek ve Siyonist rejimin suç ve cinayetlerini kınamak amacıyla kitlesel gösterilere tanık oldu. Göstericiler, Yemen ordusunun Kızıldeniz'deki operasyonlarına da destek vererek, ABD ve İngiltere koalisyonunun saldırılarını kınadı.

Bu akşam da San’a'da ve Yemen'in diğer illerinde kitlesel gösterilerin düzenlenmesi planlanıyor.

Yemenli göstericiler bugün Saada'da şu sloganları attı: "Biz duruşumuzda kararlıyız... Zafere kadar Gazze'nin yanındayız".

Yemen’in batısındaki Rayima eyaletinin merkezi olan el Cebin şehri ve bu eyaletin Bilad et-Taam şehrinde de geniş çaplı gösteriler düzenlendi. Marib vilayetinin batısındaki Sirva ve Harib el-Karamış da gösterilere sahne oldu.

Seyyid Abdülmelik el-Husi Bi’set Bayramı münasebetiyle yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Filistin halkı yalnız değildir ve İsrail gemileri ve Eilat limanına doğru hareket eden gemilere yönelik askeri operasyonlar devam edecektir ve ABD ve İngiltere koalisyonunun Yemen'deki hava saldırıları bu desteği etkilememektedir.’



Yeni yorum ekle