Terörist İsrail Rejimi Uluslararası Adalet Divanı’na da meydan okuyor!

Cu, 09/02/2024 - 08:09

Orta Doğu’nun zehirli çıbanbaşı, Filistin topraklarının kanlı işgalcisi Siyonist İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nın soykırımın önlenmesi adına aldığı kararlara meydan okuyor.

Welayet News  - Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD), Güney Afrika’nın açtığı soykırım davasında İsrail’e karşı geçici tedbir kararı vermesinin üzerinden iki hafta geçerken İsrail, insani yardımlara izin verilmesinden öldürme eylemlerine kadar Divan kararlarına meydan okumaya devam ediyor.

UAD, Güney Afrika’nın açtığı soykırım davasında 26 Ocak’ta, İsrail’in Gazze sakinlerine yönelik öldürme, saldırı ve yıkımla ilgili her türlü eylemden kaçınması ve soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetti. Birleşmiş Milletler’in paylaştığı verilere göre, İsrail’in, Gazze’ye geçişine izin verdiği sembolik düzeydeki insani yardımları, Uluslararası Adalet Divanı kararından sonra serbest bırakmak yerine daha da kıstığı görülüyor.

Yardım tır’larına ateş açıyorlar

İsrail’in 1948 tarihli BM Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ni ihlaliyle ilgili olarak, UAD, Tel Aviv yönetiminin Gazze’de Filistinlilerin içinde bulundukları olumsuz yaşam koşullarına karşı acilen ihtiyaç duyulan temel hizmetlerin ve insani yardımların sağlanmasını istedi. UAD, bunun mümkün kılınması için İsrail’in acil ve etkili önlemler almasına hükmetti. UAD kararının ardından İsrail’in Gazze’ye girişine izin verdiği TIR sayısı yüzde 40 azaldı. UAD kararının alındığı 26 Ocak’tan önceki iki hafta boyunca Gazze’ye ortalama günde 156 yardım TIR’ı girdiği, 26 Ocak’tan sonraki 11 güne ilişkin BM verilerine bakıldığında ise izin verilen yardım TIR’ı sayısının günlük ortalamasının yalnızca 93 olduğu görülüyor. Bu nedenle Gazze Şeridi’nde temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra ilaç ve sağlık malzemeleri krizi de en üst seviyeye çıktı.

Netanyahu ateşkesi reddetti

İsrail Başbakanı katil Binyamin Netanyahu, ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifi sunan HAMAS’ın isteklerini kabul etmenin İsrail için yeni bir kıyıma yol açacağını savunarak, Gazze’nin güneyindeki Rafah kentine saldırıya hazırlanması için orduya emir verdiklerini söyledi.

Siyonist terör her yerde

Gazze’de soykırım saldırılarına devam eden Siyonist rejim, Batı Şeria ve Kudüs’te de cinayetlerini sürdürüyor. Teröristler Batı Şeria’da iki Filistinliyi daha şehit etti, mülteci kamplarına baskın düzenledi ve şehit ettikleri bir Filistinlinin evini yıktı.(Milli Gazete)



Yeni yorum ekle