ABD'nin Savaş Gemileri 2. Dünya Savaşı'ndan Bu Yana İlk Kez Hedef Alındı

Cu, 09/02/2024 - 07:31

Ensarullah Lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi, bugün ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez savaş gemilerinin hedef alındığına tanık olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Yenem Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, El-Mesira televizyonunda yaptığı konuşmada; Kızıldeniz'de İsrail gemilerinin hedef alınması ve ABD ile İngiltere'nin Yemen'e düzenlediği hava saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ensarullah Lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi, bugün ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez savaş gemilerinin hedef alındığına tanık olduğunu vurguladı.

El-Husi şunları söyledi: "Bizimle daha fazla koordinasyon sağlanırsa, tüm ülkeler ticari taşımacılıkta daha fazla güven ve barış kazanabilir; Amerika'nın olumsuz propagandasına asla kulak asmamalılar.

Ensarullah Lideri, ABD ve İngiltere koalisyonunun saldırılarına değinerek, bu iki ülkenin saldırılar düzenleyerek Gazze'ye karşı işlediği suçlarda İsrail rejimine yardım etme telaşına düştüğünü söyledi.

Amerika'nın bu saldırılardaki bahanesinin, yani "seyrüsefer özgürlüğünü desteklemenin" uydurma bir mazeret olduğunu vurgulayan Husi, şöyle konuştu: "Yemen'deki saldırılar nedeniyle İngiltere ve Amerika büyük kayıplar verdi ve bu yüzden bu savaşa girdiler. "

Yemenli lider, Kızıldeniz'i askeri bölgeye dönüştürenin ABD olduğunu ve serbest deniz taşımacılığına yönelik ana tehdidin ABD olduğunu söyledi.

Husi, "İsrail gemilerinin, Kızıldeniz ve Babu'l Mendeb Boğazı'ndan geçişleri tamamen durdu. Bu, gerçek bir başarı ve zaferdir. İsrail, mallarını taşımak için kiralık gemilere yöneldi ancak onların da hedef alınmasıyla durum çok zorlaştı." dedi.

Bu hafta İsrail'in Eilat Limanı'nı da hedef aldıklarını kaydeden Husi, bu saldırılar dolayısıyla İsrail'in ekonomik açıdan uğradığı zararın büyük olduğunu vurguladı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin ise Husi, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail, direniş güçlerini yok etme ve Gazze halkını tehcir etme hedefini gerçekleştiremedi. ABD de bu konuda onunla aynı görüşteydi ve bazı Arap ülkelerini, Filistin halkının tehcirini kabul ve ikna etmeye çalışmıştı."

Husi, ABD ve İngiltere'ye, Hamas hareketinin Katar ve Mısır'ın önerilerine ve diplomatik çabalarına vereceği yanıt konusunda olumlu bir tutum benimsemelerini tavsiye ediyoruz. Sorunu sona erdirmenin tek yolu Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmak ve kuşatmayı kaldırmaktır.



Yeni yorum ekle