İmam Hamanei: İslam Devrimi Peygamber'in davetine icabetin meyvesidir

Per, 08/02/2024 - 17:43

İslam Devriminin lideri, halkın Hz.Peygamber’in (sav) mesaj ve davetine verdiği yanıt sonucunda İslam devriminin gerçekleştiğini belirterek: ‘Gelecekte de halkımız Allah'ın başarısı ve inayetiyle doğru yolda ilerlemeye devam edecektir’ dedi.

Welayet News  - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Hz. Rasulullah’ın meb’es yıldönümü münasebetiyle ülke yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmede yaptığı konuşmasında Hz. Peygamber’in çağrısına icabet etmeyi dünya ve ahiret saadetinin ön koşulu olarak değerlendirdi. Gazze'de yaşanan trajik olaya ve Siyonist rejimin devam eden suçlarına değinen Devrim Lideri, şunları söyledi: Gazze trajedisi bir insanlık trajedisidir ve mevcut dünya düzeninin tamamen geçersiz ve sürdürülemez olduğunu ve yok olacağını göstermektedir.

İslam İnkılabı Rehberi, bu toplantıda İran halkının ve tüm Müslümanların Biset Bayramını tebrik ederek şunları söyledi: Yüce Peygamber'in gönderilmesiyle, insanlığın dünya ve ahiret saadetinin tam, nihai ve ebedi reçetesi sunulmuştur.

Zulüm, sapkınlık ve cehalet dolu karanlık bir ortamda, tüm büyük uygarlıkların düşüşünün gerçekleştiği durumda bi’setin yükselmesini olağanüstü bir olay olarak değerlendiren Devrim Lideri şunları söyledi: Biset; dar maddi çerçeve içine hapsolmuş insanın gayb âlemi ve uluhiyet ile iletişiminin önünü açmış yani inancın köklenmesi ve ardından insan gelişiminin yolunu açmış ve bu doğrultuda kusurları gidererek, çirkinliği, kötülüğü ve batılı ortadan kaldırarak onu yüceltip geliştirmiştir.

İmam Hamanei, Tezkiyeyi, bireyin ve toplumun işlerini tüm siyasi, ekonomik ve sosyal boyutlarda ıslah etmeye, her türlü adaletsizliği ve sınıf ayrımını ortadan kaldırmaya yönelik kapsamlı bir hareket olarak nitelendirerek şunları söyledi: Tezkiye, insanın ve toplumun eğitiminin temelini oluşturur, böylece toplumu bilgi ve maneviyat açısından zenginleştirerek kişi İslam’a uygun hale getirilir.

Devrim Lideri Kur'an-ı Kerim'deki ayetlere atıfta bulunarak, Peygamber Efendimiz'in misyon ve çağrısını tüm zamanlar için güncel ve kalıcı bir mesaj olarak değerlendirdi ve şöyle dedi: Şu anda bile Peygamber Efendimiz’in (sav) öğretisi devam ediyor yani o gün insanları putlardan uzak durmaya çağırdığı gibi, bugün de aynı hitap ve çağrı var. İnsanlık her zaman Peygamber’in (s.a.) eğitim ve tezkiyesinin muhatabı olacaktır.

Devrimin lideri, Peygamber Efendimiz'in çağrısına icabet etmenin ilk adımı olarak nefisle mücadele etmeyi ve nefsin putlarını kırmayı öncelik olarak vurguladı ve şunu ekledi: Bazıları dünyayı ıslah etmek için önce kendinizi ve toplumunuzu ıslah etmeniz gerektiğini söylüyor bu doğrudur çünkü dünyaya ıslah edilmiş bir örnek sunmak, başkalarını da o örnek ve modele çekecektir.

İslam İnkılabı Lideri, İnkılabın gerçekleşmesinin Hz.Peygamber’in biset mesajına katılımının sonucu olarak nitelendirdi ve şöyle dedi: Ayrıca Allah'ın başarısı ve lütfuyla halkımız doğru yolda ilerlemeye devam etmiştir ve Peygamber'in çağrısına cevap devam ettiği sürece, sadece manevi ve uhrevi büyüme değil, böylece dünya ve ahiret hayatının en güzel örneğine ulaşılabilir.

İmam Hamanei, bugün dünyada zulüm ve adaletsizliğin yaygınlığına değinerek, bu durumdan kurtulmanın ve dünya insanlarının hayatlarını iyileştirmenin gerekliliğine değindi ve şunları söyledi:  Bizim sorumluluğumuz kendimizi geliştirmek ve ülke yönetimini İslam modeline göre inşa etmektir.

İslam İnkılabı Lideri, konuşmasının bir başka bölümünde Gazze'deki insanlık suçlarının devamına değinerek, bunu İslam dünyasının ve tüm insanlığın trajedisi olarak nitelendirerek, mevcut dünya düzeninin geçersiz ve sürdürülemez olduğuna ve yok olacağına vurgu yaptı ve şunları kaydetti: Mevcut dünya düzeninin geçersiz ve sürdürülemez olduğunu ve yok olacağını anladığımız Siyonist rejimin cani ve kanlı ellerinin arkasında bugün Amerika, İngiltere ve birçok Avrupa ülkesi ve onların takipçileri bulunmaktadır. Bu suçların arkasında Amerika'nın parası, silahları ve siyasi yardımları vardır ve Siyonistlerin de itiraf ettiği gibi Amerikan silahları olmadan savaşı bir gün bile sürdüremezler, dolayısıyla Amerika da suçludur ve bu trajik olaydan Amerikalılar da sorumludur.

İmam Hamanei, Gazze krizinin sona ermesinin çözümünü Batı yanlısı dünya güçlerinin bu meseleden çekilmesi olarak değerlendirdi ve şöyle konuştu: Filistinli savaşçıların kendileri de sahayı yönetme yeteneğine sahipler ve bugüne kadar iyi bir şekilde sahayı yönetmişlerdir.

Devrim Lideri Hükümetlerin görevinin Siyonist rejimle siyasi ilişkileri kesmek, bu rejime gerek medya alanındaki destekleri gerek silah yardımlarını kesmek, tüketim mallarını Siyonist rejime göndermemek olduğunu vurguladı: Milletlerin görevi, bu büyük görevi yerine getirmeleri için hükümetlere baskı yapmaktır.



Yeni yorum ekle