Ensarullah: ABD'nin Bölgedeki ve Irak'taki Varlığı Güvensizlik ve İstikrarsızlığın Nedenidir

Per, 08/02/2024 - 09:45

Yemen Ensarullah Hareketi, Amerika'nın Irak'taki ve bölgedeki varlığını bu bölgedeki güvensizlik ve istikrarsızlığın temel nedeni olarak nitelendirdi ve Amerika'nın Irak direniş komutanlarından Ebu Bakır Saadi’yi şehit etmesini kınadı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi siyasi ofisi, ABD'nin Irak'a yönelik yeni saldırısına ve Irak'ta Hizbullah komutanlarından birinin şehit olmasına tepki göstererek şu açıklamalarda bulundu: ‘Amerika'nın Irak'taki ve bölgedeki varlığı, güvensizlik ve istikrarsızlığın temel nedenidir ve Siyonist rejimi koruma doğrultusundadır.

ABD'nin bu ülkenin halkına yönelik tekrarlanan saldırıları, bu ülkenin Filistin halkına destek verme pozisyonunu etkilemeyecektir.

Irak halkına ve Irak'taki İslami direnişe başsağlığı diliyor ve onları Filistin halkını savunmak için gösterdikleri büyük fedakârlıklardan dolayı kutluyoruz.’

Yemen Ensarullah Hareketi'nin siyasi ofis üyesi Ali el-Kahum da konuyla ilgili olarak, “Amerika'nın Irak İslami direnişi komutanına düzenlediği saldırıyı kınıyoruz” dedi.



Yeni yorum ekle