Kays el-Hazali’den ABD Saldırısına Tepki ve Irak Hükümetine Çağrı

Per, 08/02/2024 - 09:43

Irak Asa'ib Ehl-i Hak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali, Amerika'nın Bağdat'ta gece saatlerinde gerçekleştirdiği terör saldırısına yanıt olarak Irak hükümetine gönderdiği bir mesajda, Irak hükümetinin yabancı güçlerin derhal geri çekilmesi için Güvenlik Konseyi'ne resmi bir talepte bulunması gerektiğini belirtti.

Welayet News  - Şeyh Kays el-Hazali, mesajında şöyle dedi: "Irak hükümetinin olumlu eylemlerine ve direniş gruplarını sakinleştirme kararlılığına rağmen Amerikan saldırganlığı devam ediyor. ABD saldırılarının devam etmesi, Irak'ın egemenliğinin ihlalidir ve Amerika'nın Irak hükümetine ve halkına yönelik hakaret ve aşağılamasının bir kanıtıdır."

Irak Asa'ib Ehl-i Hak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali: "Irak'ın yabancı güçlerin derhal ülkeden geri çekilmesi için Güvenlik Konseyi'ne resmi talepte bulunması gerekiyor." diye belirtti.

Irak kaynakları, ABD terör ordusuna ait insansız hava aracının Bağdat'ın doğusunda sivil bir araca saldırı düzenlediğini ve bunun sonucunda Irak Hizbullahı Taburları Direniş Grubu'nun üst düzey komutanının şehit olduğunu bildirdi.



Yeni yorum ekle