Pentagon, Irak İslami Direnişinin Saldırısındaki Kayıp Sayısını Açıkladı

Çar, 07/02/2024 - 17:17

ABD Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'deki üslere düzenlenen 210 saldırıda 11'i kritik olmak üzere 146 askeri personelin yaralandığını bildirdi.

Welayet News  - ABD Savunma Bakanlığı, bugün, Irak ve Suriye'deki yaralı askerlerin sayısına ilişkin yeni rakamlar açıkladı.

Bakanlık, direniş gruplarının 17 Ekim'den bu yana Irak, Suriye ve Kızıldeniz'deki ABD hedeflerine yönelik 210 saldırı düzenlediğini söyledi.

Pentagon ayrıca, direniş gruplarının Irak ve Suriye'deki üslere saldırmaya başlamasından bu yana 11'i kritik olmak üzere 146 ABD askerinin yaralandığını açıkladı.

Irak İslami direnişi, Suriye'nin doğu ve kuzeydoğusu ile Irak'ın batı ve kuzeyindeki Amerikan üslerini drone ve roket saldırılarıyla birçok defa hedef aldı.

İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının baş sorumlusu olarak ABD'yi gördüğünü bildiren Irak direnişi, Gazze'ye yönelik saldırılar durana kadar saldırılarına devam edeceğini vurgulamıştı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), geçtiğimiz cumartesi yaptığı açıklamada, Suriye-Ürdün sınırındaki "Tower-22" üssüne direniş gruplarının düzenlediği saldırıda üç ABD askerinin ölümüne yanıt olarak, Irak ve Suriye'deki direniş grubu mevzilerine 85'ten fazla yeri hedef alan saldırılar düzenlediğini duyurmuştu/ydh



Yeni yorum ekle