Kızıldeniz’de İngiliz Gemisi İHA'larla Hedef Alındı

Sa, 06/02/2024 - 09:01

Yemen'e düzenlenen hava saldırılarına katılan İngiltere’nin bugün Kızıldeniz'deki bir kargo gemisi hedef alındı.

Welayet News  - İngiltere Deniz Ticaret Merkezi (UKMTO), olayın batı Yemen'deki el-Hudeyde limanının yaklaşık 57 mil batısında meydana geldiğini bildirdi.

İngiltere’nin Embry Deniz Güvenlik Şirketi, bir İngiliz kargo gemisinin İHA tarafından vurulduğunu bildirdi. Söz konusu firma bu gemide herhangi bir hasarın olmadığını iddia etti.

Henüz bu saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı ancak son gelişmelere ve olaylara dayanarak, bu misilleme operasyonunu Yemen ordusunun gerçekleştirmiş olması muhtemel gibi görünüyor.

Yemen ordusu defalarca Siyonistlerin Gazze'deki suç ve cinayetlerini durdurmak amacıyla sadece İsrail gemilerini veya işgal altındaki topraklara giden gemileri hedef alacaklarını ve bunu engelleyen her ülkenin, Yemen silahlı kuvvetlerinin İHA ve füze saldırılarının hedefi olacağını açıkladı.

11 Ocak'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kızıldeniz'deki saldırılara ilişkin ABD ve Japonya'nın Yemen'e karşı önerdiği kararı onayladı. Bu karar 11 lehte oy ve Rusya, Çin ve Cezayir'in 4 çekimser oyuyla kabul edildi. Bu karar, Yemen'in saldırı ve misilleme operasyonlarına karşı İsrail rejimine yardım etmek ve bu Arap ülkesine denizden ve yakın üslerden hava saldırıları düzenlemek için ABD ve İngiltere'ye yeşil ışık yaktı.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde Saada, Hudeyde, Bayda ve San’a eyaletleri ABD koalisyonunun saldırılarının hedefi oldu. Ancak Yemen ordusu bu saldırılara her defasında misilleme yaptı ve bu hafta iki İngiliz gemisi hedef alındı. Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, saldırıların durdurulmasının Gazze'ye yönelik savaşın durdurulmasına bağlı olduğunu söyledi.



Yeni yorum ekle