Yemen: Tehdit eden herkes bedelini ödeyecek

Pt, 05/02/2024 - 20:15

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti yetkilileri ABD ve İngiltere’nin saldırılarının Yemen’i Gazze’yi desteklemekten caydıramayacağını vurguladı.

Welayet News  - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Üyesi Muhammed Ali el-Husi, Amerika ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik son saldırıları hakkında konuştu.

Muhammed Ali el-Husi, Amerikan ve İngiliz rejimlerinin silahlarını, Gazze halkına yönelik savaşın sürdürülmesi için kullandığını söyledi.

Yemen'in Filistin’de barış için güçlerini seferber ettiğini belirten Muhammed Ali el-Husi, Yemen'e meydan okuyan herkesin bedelini ödeyeceğini vurguladı.

Muhammed Ali el-Husi, “ABD ve İngiltere savaş uçaklarının Yemen topraklarında gerçekleştirdiği son saldırılar, Yemen’i daha da güçlendirecek” dedi.

Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdulselam ise ABD ve İngiltere’nin son saldırıları ile belirledikleri hedeflere ulaşamayacağını söyledi. Abdusselam, bu saldırıların Amerikan ve İngiliz rejimlerinin bölgede karşılaştıkları zorlukları daha da artıracağını vurguladı.

Muhammed Abdusselam, X platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Yemen'in Gazze'yi savunma ve destekleme kararının, herhangi bir saldırıdan etkilenmeyeceğini söyledi. 

Yemenli üst düzey yetkililerden yapılan bu açıklamaların ardından Amerika ve Birleşik Krallık rejimlerine ait ait savaş uçakları, bir kez daha Yemen’e saldırı düzenledi.

Amerika ve İngiliz rejimleri, Yemen'in batı ve kuzey vilayetlerindeki çeşitli bölgelere, bugün 15 saldırı düzenledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, dün sabah yaptığı açıklamada da Yemen'in birçok vilayetindeki çeşitli bölgelere 48 hava saldırısı düzenlediğini teyit etmişti.(YDH)



Yeni yorum ekle