Suudi Arabistanlı Yetkiliden İran ile İşbirliği Vurgusu

Pt, 05/02/2024 - 11:35

Suudi Arabistan'ın eski istihbarat başkanı ülkesinin ve İran'ın ortak çalışmaya ve işbirliği yapmaya meyilli olduklarını, yapılan müzakerelerin bunun göstergesi olduğunu belirtti.

Welayet News  - Suudi Arabistan istihbaratının eski başkanı Türki El Faysal, Pazar günü yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ve İran yetkilileri ve liderleri arasındaki görüşmelerin devam ettiğini ve iki ülke arasında ikili iş birliğinin sürdürülmesi yönünde ortak bir arzu olduğunu söyledi.

Türki el Faysal, Al-Arabiya'ya verdiği röportajda, son temasın iki ülke dışişleri bakanları arasında gerçekleştiğini ve bunun, iki ülkenin bu iletişimin ikili ilişkiler alanında gelecekteki iş birliği için bir kılavuz ve mihenk taşı olmasını istediğinin bir kanıtı olduğunu söyledi

Türki el-Faysal, iki ülke liderlerinin iletişim yönteminin diğer yöntemlerden daha faydalı olduğu sonucuna vardıklarını da söyledi.

Geçtiğimiz yılın Mart ayında Suudi Arabistan ve İran, Riyad koalisyonunun Yemen'i işgali ve bölgesel sorunlar nedeniyle yaklaşık sekiz yıldır süren ilişkilerin askıya alınmasının ardından Pekin'de ilişkilerin yeniden canlandırılması konusunda anlaşmaya vardı.

Geçtiğimiz hafta ise İran dışişleri bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal Bin Farhan ile yaptığı telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ikili konular ve ortak iş birliği alanlarının yanı sıra Gazze'deki gelişmeler de dahil olmak üzere bölgesel konular ele alındı ​​ve görüşler dile getirildi/tesnim



Yeni yorum ekle