Gazze Şeridi'ndeki Evlerin Yüzde 30'u Yıkıldı

Pa, 04/02/2024 - 13:20

BM uydu verileri merkezi, uydu görüntülerine dayanarak Gazze Şeridi'ndeki binaların yüzde 30'unun tahrip olduğunu duyurdu.

Welayet News  - Uydular tarafından çekilen BM uydu görüntüleri merkezine ait görüntüler, Gazze Şeridi'ndeki evlerin ve binaların Siyonist Rejim İsrail'in sürekli olarak devam eden saldırıları ve tacizleri sonucu yıkıma uğradığını tahrip olduğunu gösteriyor.

Birleşmiş Milletler Uydu Görüntüleri Merkezi (UNOSAT), raporunda Gazze'de 69 bin 147 binanın hasar gördüğünü bunun da binaların toplam yüzde 30'una tekabül ettiğini bildirdi.Bu merkez, Gazze Şeridi'nde 22 bin 131 binanın tamamen yıkıldığını, ayrıca 14 bin 66 binanın ağır, 32 bin 950 binanın ise orta derece hasar gördüğünü belirtti. Bu uluslararası merkezin yaptığı analize göre en fazla hasar Gazze ve Han Yunus şehirlerindeki binalarda meydana gelirken, Gazze kentinde 10 bin 280 bina ve Han Yunus'ta 11 bin 894 bina hasar gördü.

Bu analiz aynı zamanda Gazze Şeridi'nde yaklaşık 93.800 konutun hasar gördüğünü gösteriyor. "Aksa Tufanı" operasyonu ve Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik aralıksız saldırılarının üzerinden 121 gün geçerken, Gazze'nin farklı bölgelerindeki yerleşim mahalleleri yıkıldı, daha önce kalabalık olan ticari caddeler ve sokaklar  moloz yığınlarına dönüştü. Üniversiteler yıkıldı, tarım arazileri buldozerlerle yok edildi.Bu bağlamda mülteci çadırları güney sınırına da yayıldı ve evlerini kaybeden binlerce Filistinliyi barındırdı.



Yeni yorum ekle