İran'dan ABD'nin Irak ve Suriye saldırılarına kınama

Ct, 03/02/2024 - 17:26

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD'nin dün gece Irak ve Suriye topraklarına düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD'nin dün gece Irak ve Suriye topraklarına düzenlediği saldırıları kınadı.

ABD'nin Irak ve Suriye'ye karşı gerçekleştirdiği saldırıların bu ülkelerin egemenliğinin ihlali ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyleyen Kenani" Amerika'nın İsrail'i 4 aydır Gazze halkına yönelik yaptığı saldırıları desteklemesi ve Irak ve Suriye topraklarına saldırması yanlış bir stratejidir ve bu strateji bölgedeki gerilimi daha da artıracaktır” dedi.

Kenani `ABD'nin Irak, Suriye ve Yemen'e yönelik askeri saldırıları Siyonist rejimin amaçları doğrultusunda yapılmıştır. Bu tür olayların devam etmesi, bölgesel ve uluslararası düzeyde barış ve güvenliğe tehdit oluşturuyor" ifadesini  kullandı.

Kenani ayrıca “Bölgedeki istikrasızlık ABD'nin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını desteklemesinden kaynaklanıyor” açıklamasını yaptı.



Yeni yorum ekle