UNICEF: Gazze'de 17 Bin Çocuk Ailelerinden Koparılmış

Ct, 03/02/2024 - 17:19

UNICEF yetkilileri, Siyonistlerin devam eden saldırganlığının gölgesinde Gazze Şeridi'ndeki çocukların içinde bulunduğu felaket durumunun tahammül edilemezliğine değinerek, şu ana kadar Gazze'de 17 bin çocuğun ailelerinden ayrıldığını, bu bölgedeki tüm çocukların yoğun psikolojik bakıma ihtiyacı olduğunu vurguladılar.

Welayet News  - Siyonistlerin barbarca suçlarının devam etmesi sonrasında Gazze Şeridi'ndeki çocukların içinde bulunduğu felaket durumuyla ilgili çok sayıda uyarının gölgesinde, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) genel müdürü Catherine Russell, "Gazze Şeridi'nde çocukların durumuna ilişkin sahnelerin korkunç olduğunu ve bu durumun durdurulmasını talep ettiğimizi" açıkladı.

Gazze'de çocuklar için güvenli yer yok

Bu UNICEF yetkilisi, "Gazze'deki çocukların durumuna dair gördüklerimiz ve duyduklarımız çok yürek parçalayıcı ve dayanılmaz. Bu çocuklar sürekli bombardımana, ölüme, yerinden edilmeye vb. maruz kalıyor ve Gazze'de onlar için güvenli bir yer yok. Çocukların öldürülmesi, sakat bırakılması, okullara ve hastanelere saldırılması, bu çocukların insani yardıma erişiminin engellenmesi gibi çocuklara yönelik korkunç suçlar kabul edilemez ve UNICEF bunları şiddetle kınıyor. Savaş sırasında Gazze'de şu ana kadar 10.000'den fazla çocuk hayatını kaybetti, 9.000'e yakın çocuk da yaralandı." diye sözlerine ekledi.

"Ayrıca çok sayıda çocuk kayıptır ve nüfusun yoğun olduğu bölgelerde ağır patlayıcı silah bombardımanları sonucu yıkılan binaların enkazı altında gömülü olduklarına inanılıyor. Bu arada Gazze'de 17 bin çocuk ailelerinden tamamen ayrılmış durumda ve aileleri bulunamıyor. Bu çocuklar o kadar zarar görmüş durumdalar ki isimlerini bile söyleyemiyorlar."



Yeni yorum ekle