Ensarullah ABD'nin direniş güçlerine yönelik saldırısını kınadı

Ct, 03/02/2024 - 10:58

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Ali el-Kahum, ABD'nin Irak ve Suriye'deki direniş güçlerinin mevzilerine düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

Welayet News  - El-Meyadin kanalının haberine göre, El-Kahum bu konuda yaptığı açıklamada, "Suriye, Irak, Filistin ve bölgedeki direniş güçlerine destek ve dayanışmamızı beyan ediyor, savaş alanında onların yanlarında olacağımızı vurguluyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD, Cuma gecesi Suriye'nin doğusu ve Irak'ın batısındaki bazı bölgeleri hava saldırılarıyla hedef aldı.

ABD'nin Irak'ın batısındaki el-Kaim ve Akaşat bölgelerine düzenlediği saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı.

ABD'nin Suriye'nin doğusu ile el-Meyadin ve el-Bukemal bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılar da 10 kişinin yaşamını yitirmesi ve 18 kişinin yaralanmasına neden oldu.

ABD, bu saldırıların Ürdün'ün kuzeydoğusundaki bir üste 3 Amerikan askerin öldürülmesine misilleme olarak gerçekleştirildiğini iddia ediyor.

Irak silahlı kuvvetleri sözcüsü Yahya Rasul, Cumartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, Amerika'nın Irak'ın batısına saldırı düzenlediğini onaylayarak, bu saldırıların egemenlik ihlali olduğunu ve Bağdat hükümetinin ülkede istikrarı sağlama çabalarını baltaladığını söyledi.



Yeni yorum ekle