İranlı Askeri Danışman Suriye’de Şehit Düştü

Cu, 02/02/2024 - 17:41

Siyonist İsrail’in sabahın erken saatlerinde Şam’ın güneyindeki noktalara yönelik düzenlediği hava saldırısında Suriye'de görev yapan İranlı askeri danışman Said Alidadi şehit düştü.

Welayet News  - Askeri bir kaynak Suriye'nin resmi haber ajansı SANA’ya yaptığı açıklamada, “Bugün saat 04.20 sıralarında düşman İsrail, işgal altındaki Suriye Golan yönünden Şam’ın güneyindeki bazı noktaları hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirdi” dedi.

Suriyeli kaynak, “Hava savunma güçlerimiz saldırının füzelerine karşılık vererek bir kısmını düşürdü, kayıplar maddi kayıplarla sınırlı kaldı.” ifadesini kullandı.

Siyonist rejimin savaş uçakları dönüşümlü olarak Lübnan hava sahasını ihlal ederek veya işgal altındaki Golan Tepeleri üzerinden Suriye'nin doğu ve kuzeybatısındaki hedeflere füze saldırıları gerçekleştiriyor.

Şam yönetimi defalarca Siyonist rejimin ve onun bölgesel ve batılı müttefiklerinin, Suriye hükümetiyle savaşan tekfirci terörist grupları desteklediğini açıkladı. Suriye ordusu, şimdiye kadar defalarca işgalci rejimin Suriye'deki terörist gruplara silah ve mühimmat sevkiyatı yaptığını tespit etti

Tags: 


Yeni yorum ekle