İran 28 Ülkede Mossad Bağlantılı Casus Şebekeleri Tespit Etti

Cu, 02/02/2024 - 11:32

İran İstihbarat Bakanlığı, 28 ülkede Mossad bağlantılı önemli sayıda casusunun tespit edildiğini duyurdu

Welayet News  - İran İstihbarat Bakanlığı yayınladığı bir bildiride işgalci rejimin casusluk ve güvenlik örgütlerine karşı düzenlenen en büyük operasyonda bu servislerden benzeri görülmemiş bilgiler elde edildiğini duyurdu.

İstihbarat ve güvenlik bulgularının yanı sıra, gaspçı Siyonist rejimin en önemli gizli askeri tesisleri, silah fabrikaları ve sivil stratejik sanayilerine ilişkin özel bilgilerin elde edilmesi de bakanlığın yaptığı bir dizi büyük ve çok aşamalı operasyonlarındaki başarıları arasında yer alıyor.

İran İstihbarat Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiri şöyle:

- Tahran'da ve ülkenin çeşitli illerinde bir dizi casus da tespit edildi. Ayrıca yurt dışında yaşayan bazı İranlı casusların da kimliği belirlendi. Her birinin durumuna ve bu bakanlık ile casusların bulunduğu ülkelerin istihbarat teşkilatları arasındaki ilişkilerin düzeyine göre bu kişiler hakkında bir karar verilecek.

- İran İslam Cumhuriyeti ile etkili istihbarat ilişkileri olan ülkelerde faaliyet gösteren yabancı casusların profilleri bu ülkelere sunuldu. İlgili güvenlik servisleri gerekli özeni gösterdikten sonra, kendi stratejileri doğrultusunda söz konusu casusları gözaltına aldılar.

- Söz konusu 28 ülkede bulunan casusların bilgileri incelenirken bu kişilerin bazılarının gönüllü olarak Mossad'la işbirliği yaptıkları ve ülkelerine ihanet ettikleri görülüyor. Daha da kötüsü, Mossad’ın bu kişilerin iddialarının doğru olup olmadığını doğrulamak için onları kendi ülkelerinin çıkarlarına ve vatandaşlarının güvenliğine karşı çeşitli hain operasyonlar yapmaya zorlamasıdır.

- Siyonist rejimin casusluk servisleri çeşitli şeytani yöntemler tasarlayarak ve sosyal medya ve göçmenlik ve iş arama siteleri gibi halkın kullandığı platformları kötüye kullanarak, yurt dışı seyahatlerinde kişileri tespit ederek, farklı kisveler altında mağdurlarla iletişim kurmuş ve sonraki aşamalarda onlardan bilgi toplamış veya onlara yıkıcı görevler vermişti. Bu bağlamda, elde edilen belgeler arasında, İran'daki çeşitli terör operasyonlarında parmağı olan bazı kişilerin kimlikleri de tespit edildi ve tutuklandılar./mehr



Yeni yorum ekle