Emir Abdullahiyan, İsmail Haniye İle Telefonda Görüştü

Cu, 02/02/2024 - 09:22

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Hamas Hareketi Siyasi Dairesi Başkanı İsmail Haniye, bu akşam yaptıkları telefon görüşmesinde Siyonist rejimin Gazze saldırısıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdiler.

Welayet NewsDiğer ülkelerin ve uluslararası kuruluşların yetkilileriyle son temaslarına ve toplantılarına değinen Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin Gazze'deki evsiz insanlara karşı işlediği suçların derhal durdurulmasını tüm bölgede istikrar ve barışın sağlanmasının anahtarı olarak nitelendirdi.

Emir Abdullahiyan, Filistin milletinin son 4 aydaki kahramanca direnişini kutlarken, kendi kaderi ve geleceği hakkında yalnızca bu toprakların asıl sahibi olan Filistin milletinin karar verme hakkına sahip olduğunu, hiçbir tarafın kendi iradesini ve siyasi planlarını empoze edemeyeceğini belirtti.

Filistin halkının ve Gazze Şeridi ile Batı Şeria'daki direniş gruplarının tarif edilemez istikrarını vurgulayan İsmail Haniye, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki suçlarını durdurmak ve esir değişimi için önerilen siyasi plan ve girişimler hakkında bir rapor sundu. Direniş gruplarının birlik ve bütünlüğünü koruyacağını, önerilen girişimlere ancak Filistin milletinin en yüksek çıkarlarını karşılaması halinde önem vereceklerini vurguladı.



Yeni yorum ekle