ABD ve İngiltere’nin Yemen'e Yönelik Yeni Askeri Saldırısı

Per, 01/02/2024 - 06:57

Yerel kaynaklar, bu sabah Yemen'in bazı bölgelerinde patlama sesleri duyulduğunu açıkladı.

Welayet News  - Yemen’in el-Mesire kanalı bu sabah, ABD ve İngiltere'nin Hudeyde limanının kuzeyindeki el-Cabana bölgesini hedef aldığını bildirdi.

El-Meyadin haber kanalı da haberinde çok sayıda düşman savaş uçağının bu ülkenin batısındaki Hudeyde limanının semalarında uçtuğunu bildirdi.

Öte yandan CBS Kanalı ise ABD savaş uçaklarının Hudeyde'ye düzenlediği saldırılarda Yemen ordusuna ait saldırı yapmaya hazırlanan 10 İHA'yı hedef aldığını iddia etti.

Bazı yerel kaynaklar da ABD uçak gemisinden havalanan F-18 savaş uçaklarının Yemen'in batısına en az 15 kez saldırı düzenlediğini söyledi.

Henüz bu saldırılara ve olası hasarlara veya can kayıplarına ilişkin daha fazla ayrıntı yayınlanmadı.

Daha önce Fransa Haber Ajansı (AFP), bugün sabah saatlerinde Deniz Güvenlik Şirketi'nden naklen bir Amerikan ticari gemisinin Yemen yakınındaki sularda doğrudan füzeyle vurulduğunu bildirmişti.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının artmasının ardından Yemen silahlı kuvvetleri, bu rejime ait gemilerin Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı'ndan geçmesine izin vermedi. Tel Aviv'e desteğini sürdüren Amerika, Yemen'in Siyonist gemilere yönelik operasyonlarının yoğunlaşmasının ardından Yemen silahlı kuvvetleriyle mücadele etmek için koalisyon kurdu



Yeni yorum ekle