Kızıldeniz'de ABD’ye Ait Bir Gemi Füzeyle Vuruldu

Per, 01/02/2024 - 06:54

Yemen ordusunun Kızıldeniz'de ABD’ye ait bir ticari gemiye füze saldırısı yapıldığına ilişkin açıklamalarının ardından, Batılı kaynaklar da bu geminin füzeyle vurulduğunu doğruladı.

Welayet News  - Fransa Haber Ajansı (AFP), bugün sabah saatlerinde Deniz Güvenlik Şirketi'nden naklen bir Amerikan ticari gemisinin Yemen yakınındaki sularda doğrudan füzeyle vurulduğunu bildirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri Çarşamba akşamı şunları söyledi: ‘Gazze halkına destek vermek ve ABD ile İngiltere'nin Yemen'deki saldırılarına yanıt olarak Kızıldeniz'de Amerikan ticaret gemisi USS Celo’yu çok sayıda füzeyle hedef aldık.’

Bu haberden birkaç saat önce el-Mesire kanalı, ABD ve İngiltere'nin Yemen'in kuzeyindeki Saada vilayetine yeni bir hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının artmasının ardından Yemen silahlı kuvvetleri, bu rejime ait gemilerin Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı'ndan geçmesine izin vermedi. Tel Aviv'e desteğini sürdüren Amerika, Yemen'in Siyonist gemilere yönelik operasyonlarının yoğunlaşmasının ardından Yemen silahlı kuvvetleriyle mücadele etmek için koalisyon kurdu.



Yeni yorum ekle