Hamas Şartlarını Sıraladı

Sa, 30/01/2024 - 22:14

İşgalci İsrail'in Gazze'deki saldırılarının sona erdirilmesi yolunda Fransa’nın başkenti Paris’te ABD, Katar ve Mısır’la görüşme gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Hamas’tan bir açıklama yapılırken ateşkes ve esir takası için gerekli şartlar sıralandı.

Welayet News  - Yapılan açıklamadan bazı satır başları şu şekilde;

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Kudüs ve Batı Şeria'daki halkımıza ve işgal hapishanelerindeki tutuklularımıza yönelik saldırıların sona erdirilmesi yolunda Gazze'de sürdürülebilir bir ateşkes anlaşmasına varılması için Mısır ve Katar'daki kardeşlerin oynadığı rolü takdir etmektedir.

İsmail Heniyye Paris toplantısı tarafından yayınlanan çerçeveyi ve bunun direnen halkımızın öngörülebilir gelecekte milli çıkarlarını gerçekleştirmesini sağlayacak entegre bir vizyona göre uygulanmasına yönelik gereklilikleri görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etme daveti almıştır.

Hareket her türlü ciddi ve pratik girişim veya fikri tartışmaya açıktır. Yeter ki bu, saldırıların kapsamlı bir şekilde durdurulması ve işgalci İsrail’in icraatları sonucu göç etmek zorunda kalan, evleri yıkılan insanlarımız ve ailelerine güvenli barınma imkanı sağlanması, yeniden yapılanma ve ablukanın kaldırılması, kahraman tutsaklarımızın özgürlüklerini güvence altına alan, acılarına son veren ciddi bir esir takası sürecinin hayata geçirilmesi ile sonuçlansın./milligazete



Yeni yorum ekle