Şeyh Naim Kasım: İsrail savaşı genişletmeyi düşünüyorsa buna daha güçlü bir yanıt vereceğiz

Ct, 27/01/2024 - 12:36

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, direnişin Lübnan'ın güneyinde, rejimin Gazze'ye yönelik saldırganlığı durana kadar Siyonist düşmana karşı operasyonlarını sürdüreceğini belirterek İsrail'in savaşı genişletmeyi düşünmesi durumunda ona daha güçlü ve etkili bir müdahalede bulunacaklarını vurguladı.

Welayet News  - Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, yaptığı konuşmada Siyonist düşmanla yüzleşme süreciyle ilgili son gelişmelere değindi: ‘Bazıları Lübnan'daki direnişi görevini yapıp Filistin’e destek verdiği için eleştiriyor. Bu suçlama ve kınamanın Filistin halkını desteklemek için hiçbir şey yapmayan özellikle Arap ve İslam ülkelerine ve tüm dünya ülkelerine yönelik olması gerekir.’

Savaş, Hizbullah'ın Lübnan'daki siyasi görevlerini yerine getirmesine engel değil

Şeyh Naim Kasım şunları ekledi: Filistinlilerin karşısında duran bu zalim uluslararası koalisyona karşı onurunu ve görevini yapmaya çalışanları eleştirmek, suçlamak doğru değildir. Lübnan'ın güneyinde görevimizi yapmanın bedelini ödüyoruz ve insanlarımızın hayatlarını sürdürebilmeleri için üzerindeki yükü kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Naim Kasım şunu vurguladı: Direniş savaşçılarının bu fedakarlıkları, Hizbullah'ın ülkeyi desteklemeyi düşündüğünü ve bunun bedelini ödediğini gösteriyor. Direniş gerek savaş öncesi gerek de savaş sonrası Lübnan'ın çıkarlarının gerçekleşmesi doğrultusunda hareket ediyor. Biz ülke içerisinde insanların hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Hiçbir zaman Lübnan'ın güneyindeki çatışmaların veya Gazze'deki savaşın bizi ülkedeki iç görevlerimizi yerine getirmekten alıkoyacağını söylemedik.

Bu Hizbullah yetkilisi şunları söyledi: Mevcut savaşın iç meselelerle hiçbir ilgisi yoktur ve başkanlık meselesi de dahil olmak üzere siyasi konularda üzerimize düşen görevleri yapmamıza engel değildir. Lübnanlılar cumhurbaşkanını seçmeyi kabul ederse yarın cumhurbaşkanını seçmek için toplantıya gitmeye ve bu sürece katılmaya hazırız.

Şeyh Naim Kasım ayrıca Lübnan'da cumhurbaşkanının seçilmesini engelleyen şeyin net bir anlaşmanın olmayışı olduğunu belirtti: ‘Yanılıyorlar ve şunu bilmeliyiz ki bir parti tek başına cumhurbaşkanını seçemez. Dolayısıyla birileri Hizbullah'ın cumhurbaşkanı seçimini engellediğini söylemeye çalışıyor, bu tamamen yanlış.

İsrail geniş çaplı bir savaş istiyorsa buna daha güçlü bir yanıt vereceğiz

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı şöyle konuştu: Siyonist işgal rejimine karşı mücadelemizi ve cihadımızı sürdürüyoruz, aynı zamanda Lübnan'daki halkımızı da destekliyoruz ve anlaşmaya varıldığı takdirde cumhurbaşkanını seçmeye de hazırız.

Şeyh Naim Kasım şunu vurguladı: Gazze'deki savaş durmadığı sürece güney Lübnan'daki operasyonlarımızın devam edeceğini, İsrail'in Lübnan'daki hedeflerini genişletmek istemesi halinde buna daha yoğun ve etkili bir şekilde karşılık vereceğimizi herkes bilmelidir. Siyonist düşman ne dediğimizi çok iyi biliyor.

Amerika'nın gözdağı ve tehditleri direnişin işgalcilere karşı koyma isteğini artırıyor

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş da aynı yönde bir konuşma yaparak şunları söyledi: Bugün Gazze'de yaşananlar, Batı'nın sahip çıktığını iddia ettiği tüm hukuki, ahlaki ve insani sistemleri yerle bir etmiş, Batı'nın ve Amerika'nın tehlikeli ahlaki ve insani yozlaşmasını ve izlediği çifte standartlarını dünyanın gözleri önüne sermiştir.

Ali Damuş şunları ekledi: ABD, Siyonist rejimin suçlarını desteklerken yalnızca silah ve teçhizat göndermek ve bu rejimin vahşetlerini örtbas etmekle sınırlı kalmıyor ayrıca Filistin'in mazlum halkına destek veren tüm tarafları doğrudan hedef alıyor; tıpkı bugün Yemen ve Irak'ta yaşananlar gibi. Ayrıca Amerikalılar, Lübnan'ı işgalcilerin saldırganlığına karşılık vermekten vazgeçmeye zorlamak için heyetler ve arabulucular göndererek her türlü korkutma, tehdit vb. yöntemlere başvurmakta.

Bu Hizbullah yetkilisi şunu vurguladı: Amerikalılar Lübnan'ın güney cephesini Siyonist rejime karşı kapalı tutmak için ve bu rejim tüm ordusunu Gazze'deki savaşa odaklayabilsin diye ellerinden geleni yaptılar ancak bu tehdit ve baskıların hiçbiri bölgedeki direniş gruplarının ve hareketlerin Gazze halkına destek olma görevini yerine getirmesine engel olmadı.

Ali Damuş konuşmasının sonunda şunları söyledi: Amerikan ve İngilizlerin Yemen'e yönelik saldırganlığının devam etmesi, Amerika'nın Irak'ta işlediği suçlar ve Washington'un Lübnan'daki korkutma ve tehdit kampanyaları hiçbir şeyi ilerletmiyor veya geciktirmiyor aksine, bu düşmanca eylemler yalnızca direnişin saldırganlığa karşı koyma gücünü, kararlılığını ve cesaretini artırıyor ve aynı zamanda Filistin halkını, haklı davalarını sürdürerek zaferi elde edinceye kadar desteklemeye devam etmesi yönünde cesaretlendiriyor.



Yeni yorum ekle