TBMM`de Filistin Atkısı Yasağı!

Cu, 26/01/2024 - 08:25

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başlatılan skandal uygulama büyük tepkiye neden oldu.

Welayet News  - Meclis'e Filistin atkısıyla girişler yasaklandı. Filistin atkısı olan vatandaşların atkıları Meclis'in giriş kapısında güvenlik tarafından toplatıldı.

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Filistin hassasiyetine gölge düşüren bir gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Meclis'e Filistin atkısıyla girmek isteyen vatandaşların atkıları, giriş kapısında toplatılıyor.

Meclis'e girişlerde Filistin atkısının yasak olma gerekçesiyle ilgili yetkililere soru yönelten Kurdaş, "İsrail'e tam destek veren kimi Avrupa ülkelerinde Filistin bayraklarının, Filistin rozetlerinin ve Gazzeyi, Filistin'i çağrıştıran sembollerin yasaklandığını biliyoruz... Peki bu ülkenin, bu milletin Meclis'inde neden yasak? Yazık! Çooook yazık!..." diye tepki gösterdi.

Siyonist İsrail'e sözde tepki gösteren diğer yandan diplomatik ve ticari ilişkileri sürdüren AKP iktidarına da tepkisini sürdüren Kurdaş, diğer bir paylaşımında "Ankara caddelerini İsrail bayrağı ile donatarak Herzog'u krallar gibi karşılandığı günlerdeki süreç hala devam mı ediyor! Hangi irade Filistin atkısının Meclis'e girmesine mani oluyor!? Gerekçe nedir, bu talimat ve irade kimindir?" diye sordu.

İşte Mustafa Kurdaş'ın Meclis'te uygulanan skandal Filistin atkısı yasağı ile ilgili sıralı paylaşımları şu şekilde:

"Tuhaf şeyler oluyor... Millet, Filistin için meydanlara aktı... Ama Milletin Meclis'ine Filistin atkısı ile girmek yasak! Bu çarşamba günü Filistin atkıları ile Meclis'e girmek isteyen vatandaşlar büyük bir şok yaşadı! Filistin atkıları polis tarafından toplandı...

Ankara'dan dostum Yusuf Ayaz anlattı. Fotoğraf karesi de kendisine ait. Saadet Partisi ve diğer siyasi partilerin grup toplantıları için Meclis'e gelen bazı vatandaşlar, doğal bir haliyle (öyle organize bir durum yok) Filistin atkılarıyla Meclis'e giriş yapmak istiyor...

Yusuf Ayaz'ın şahit olduğu olay Meclis'in Dikmen kapısında gerçekleşiyor... Görevli emniyet mensupları Filistin atkılı vatandaşlardan atkılarını alıyor, mavi bir kart veriyor ve atkıların TBMM'ye girmesine mani oluyor... Filistin atkıları emanete alınıyor...

İtiraz edilse de, "HAYIR FİLİSTİN ATKISI İLE TBMM'YE GİRMEK YASAK!"... Meclis'e girmek isteyen vatandaş soğuk kış gününde hayatın genel akışında aynı zamanda Filistin'e destek olmak için taktığı atkısını bırakmak zorunda kalıyor..

Peki şimdi bu uygulamaya ne demeli!? TBMM'deki bütün siyasi partilerin Filistin hassasiyetini biliyoruz... Metinlere de yansıdı!.. Ve bu Milletin Filistin'e olan desteğini, sevgisini de biliyoruz.. Peki ne oluyor da Filistin atkısı milletin Meclis'ine sokulmuyor!? SORUN NE?

Ankara caddelerini İsrail bayrağı ile donatarak Herzog'u krallar gibi karşılandığı günlerdeki süreç hala devam mı ediyor! Hangi irade Filistin atkısının Meclis'e girmesine mani oluyor!? Gerekçe nedir, bu talimat ve irade kimindir?

İsrail'e tam destek veren kimi Avrupa ülkelerinde Filistin bayraklarının, Filistin rozetlerinin ve Gazzeyi, Filistin'i çağrıştıran sembollerin yasaklandığını biliyoruz... Peki bu ülkenin, bu milletin Meclis'inde neden yasak?

Yazık! Çooook yazık!..."/milligazete



Yeni yorum ekle