Ensarullah Lideri: 200'den Fazla İHA ve 50'den Fazla Füzeyle Düşmana Saldırdık

Per, 25/01/2024 - 22:28

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, Amerika'nın İsrail rejimine verdiği desteğe değinerek, Yemen ordusunun Filistin halkına destek amacıyla 200'den fazla insansız hava aracı ve 50 balistik ve seyir füzesiyle düşmana saldırdığını söyledi.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, bu akşam Filistin'deki olaylara ilişkin bir konuşma yaptı.

Ensarullah lideri şunları söyledi: ‘Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki savaş tarihinde hiçbir saldırı bu kadar uzun sürmedi ve Gazze gibi sınırlı bir bölgede bu boyutta bir suç ve cinayet işlenmedi.’

Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi, Gazze Şeridi'nde yaralı sayısının çokluğuna değinerek, bu bölgede eşi benzeri görülmemiş bir can kaybı yaşandığını belirterek, şunları söyledi: ‘Siyonist düşmanın barbarca saldırıları Gazze'deki mücahidlerin kararlılığını ve benzersiz cesaretini beraberinde getirdi.’

İsrail Hedeflerine Ulaşamadı

Ensarullah Hareketi lideri, İsrail askerlerinin kayıplarının sayısına değinerek şunları söyledi: ‘Düşman İsrail'in kayıpları binlerce ölü ve yaralıya ulaştı ve bu rejim benzeri görülmemiş bir şekilde sarsıldı ve umduğu şeyde tamamen başarısız oldu. ABD ve Batı'nın İsrail'e mali ve askeri desteğine rağmen İsrail'in ekonomik kayıpları oldukça yüksektir.

Düşman, mücahitlerin ve Gazze halkının irade ve kararlılığını kırmayı başaramamış, onların manevi ruhunu yok edememiştir. Filistin halkına destek olma konusunda Müslümanlara büyük sorumluluk düşmektedir. Eğer Müslümanlar Filistin halkına ve mücahitlere gerekli desteği sağlasaydı denklem tamamen değişirdi. İsrail düşmanının canice işgali her gün devam ediyor ve bu onların saldırgan doğasını, nefretini, vahşetini ve ahlaki iflasını gösteriyor.

Amaçlarına ulaşma konusunda başarısız oldukça, daha çok korkunç suç ve cinayetler işlemeye meylediyorlar. Uluslararası kurumlar Filistin olaylarının yalnızca gözlemcisidir. Peki onların pratik bir eylemde bulunma konusundaki tutumu nerede? İsrail'in toplu katliamlarıyla ilgili Amerika ve Batı hiçbir karar vermiyor. Uluslararası kuruluşların Gazze'ye ilişkin yaptığı açıklamalar hiçbir şekilde Gazze'deki gerçek olayları yansıtmamaktadır.’

Siyonist Rejimin Suçlarının Devam Etmesinin Temel Nedeni Amerika'nın Tutumudur

Seyyid Abdülmelik Bedreddin Husi sözlerine şöyle devam etti: ‘Siyonist rejimin suç ve cinayetlerinin devam etmesinin temel nedeni Amerika'nın tutumudur. Amerika, Gazze'nin tamamen kuşatma altında olması ve Refah kapısının kapalı kalması konusunda ısrar ediyor. Amerika, Filistin halkının ihtiyaç duyduğu yardım ve ihtiyaçların Gazze'ye girmemesi konusunda ısrar ediyor. Amerika İsraillilere yardım göndermeye çalışırken Gazze'ye gıda ve ilaç girişini engelliyor. Siyonist rejimin suç ve cinayetlerinin ve uluslararası duruşların perde arkasında Amerika var. Amerika, Siyonistlerin suç ve cinayetlerini yönetmek için bölgeye subaylarını gönderiyor. Amerika, Filistin halkının aç bırakılmasına doğrudan müdahildir. ABD Filistin halkını sadece açlıkla öldürmüyor, aynı zamanda onları öldürmek için İsrail'e bomba veriyor.

Amerika Gazze'ye gıda ve ilaç girişine izin vermediği gibi, ülkemizle de gerilimi artırdı ve bu gerilim onlara pahalıya mal oldu. Amerika'nın ülkemize karşı geriliminin ekonomik açıdan onlara ağır bir bedeli olduğu gibi, savaşın kapsamının genişlemesinde de olumsuz sonuçları olacaktır. Amerika gemiciliği tehlikeye atmayı ve Kızıldeniz'i savaş alanına çevirmeyi umursamadı. Amerika'nın savaşın kapsamını genişletme ve bölgedeki durumu daha da zor bir hale getirme konusunda hiçbir sorunu yok. ABD'nin başına buyrukluğuna ve saldırganlığına karşı İslam ümmetine, mazlum Filistin halkına destek olma konusunda büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Halkımızın Filistin'e yönelik tutumu insani, ahlaki ve dini sorumluluk duygusundan ve inanç kimliğimizden kaynaklanmaktadır. Halkımızın Filistin halkına destek verme konusundaki savaşı, Amerika'nın göstermeye çalıştığı gibi ayrı bir savaş değildir. Kızıldeniz'de Filistin halkını Amerika’nın saldırılarına karşı korumak için bir savaş yürütülmektedir.’

Yemen, 200'den Fazla İHA ve 50 Füzeyle Düşmanı Hedef Aldı

Ensarullah Hareketi Lideri şu ifadelerde bulundu: ‘Şu ana kadar yürüttüğümüz operasyonların sonucu, 200'den fazla İHA ve 50'den fazla balistik ve seyir füzesiyle düşmana saldırmak oldu. Gıda ve ilaç tüm Gazze halkına ulaşıncaya ve Siyonistlerin suç ve cinayeti durdurulana kadar operasyonlarımız devam edecektir. Vicdanımız, inancımız ve Filistin halkıyla olan bağımız, sessizce oturup izlememize izin vermiyor. Amerika'nın Siyonist rejimin suç ve cinayetlerini destekleme ve adil insani denklemleri reddetme konusundaki ısrarı, konumumuzu etkilemeyecek ve geri adım atmamıza neden olmayacaktır.

Amerika, Yemen'e yönelik saldırılarını ve İsrail'i korumaya yönelik eylemlerini gemiciliğin korunması içinmiş gibi göstermeye çalışıyor. Washington, aldatmacalarıyla başkalarını da Siyonistlerin suç ve cinayetlerini korumaya dâhil etmek istiyor. Kızıldeniz'deki faaliyetlerimize başladığımızdan bu yana Kızıldeniz'den 4 bin 874 ticari gemi geçti ve bu oldukça yüksek bir rakam. Amerika'nın ülkemize yönelik saldırıları BM'ye ya da Güvenlik Konseyi'ne irca edilmiyor. Kızıldeniz bölgesi ülkelerinin seyrüseferi için tehlike oluşturan ve egemenlik haklarını ihlal eden ABD ve İngiltere’nin eylemleridir.

İsrail gemilerini sadece Filistin halkına gıda ulaşması için hedef alıyoruz. Amacımız Filistin halkına gıda ve ilaç ulaştırılması için baskı uygulamak ve Siyonistlerin suç ve cinayetlerini önlemektir. Amerika ile İngiltere arasındaki gerilim ne kadar artarsa ​​artsın ters sonuçlar doğuracak, kararlarımızı ve pozisyonlarımızı etkilemeyecektir. Kutsal bir eylemi gerçekleştiriyoruz ve bunu Allah yolunda cihadın bir parçası olarak görüyoruz.

Amerika, Yemen'e yönelik saldırının başlangıcından bu yana İsrail gemilerine yönelik saldırıyı durduramadığı gibi kendisini ve İngiltere'yi de zora soktu. Tek çözüm Gazze halkına gıda ve ilaç göndermek ve Filistin halkının toplu katliamını durdurmaktır. Hatta Batı ülkeleri, Avrupa ve Amerika'da dâhil, diğer ülkelerde gösteriler devam etmelidir. Milletimizin Filistin halkına "Yalnız değilsiniz" ve "Zafere kadar yanınızdayız" diye haykırmaktadır. Yemen halkı Gazze'yi yalnız bırakmayacak ve halk evlerinde oturup Gazze'de yaşananları görmezden gelmeyecektir.

Rejimleri tarafından bastırılan ülkeler ABD ve İsrail mallarını boykot edebilir. Yemen'in Müslüman halkı her düzeydeki kapsayıcı hareketleriyle kendini bir örnek ve olgu olarak sundu. Halkımızın geçen hafta Sabein Meydanı'ndaki haftalık gösterileri ve sokaklara çıkması bir örnek oldu. Halkımızdan haftalık gösterilerine devam etmelerini rica ediyorum. Yarın Cuma günü San’a'daki Sabein Meydanı'nda ve diğer şehirlerde sokaklara çıkmalarını istiyorum. Yarın milletimiz, inşaallah, Gazze'nin yalnız olmadığını, zafere kadar Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayacaktır.’



Yeni yorum ekle