Irak Hizbullahı: ABD’nin Son Askeri de Irak’tan Çıkana Kadar Savaşacağız

Per, 25/01/2024 - 14:28

Irak Ketaib-i Hizbullah Hareketi Güvenlik Sorumlusu Ebu Ali el-Askeri, bu sabah yaptığı açıklamada, “İşgalci ABD’ye yönelik operasyon, onların son askeri de Irak'tan ayrılana kadar devam edecek” dedi.

Welayet News  - Washington ile Bağdat arasında ABD birliklerinin Irak'ta bulunması ve ABD’nin Curf en-Nasr’a yönelik saldırıları konusunda müzakerelerin yapılabileceği yönündeki haberler, direniş gruplarının tepkisini beraberinde getirdi.

Irak Kataib-i Hizbullah direniş grubunun güvenlik sorumlusu Ebu Ali el-Askeri şunları söyledi: ‘İşgalci ABD’ye karşı cihat operasyonlarımız, onların son askeri de Irak'tan ayrılana kadar devam edecek.’

Ebu Ali el-Askeri, ABD'nin Irak'la bu ülkedeki askeri varlığının geleceği konusunda görüştüğü yönündeki haberlere tepki göstererek şu ifadelerde bulundu: ‘Emin olun bu da Amerikalıların bir başka yalanıdır ve biz onların yalanına kanmayacağız.’

ABD'li yayın kuruluşu CNN, Washington ve Bağdat yönetimlerinin, Irak'taki Amerikan askeri varlığının geleceğine ilişkin görüşmelere 'yakında' başlayacağını iddia etti.

ABD savaş uçakları Çarşamba sabahı Irak'ın batısındaki Babil ve el-Anbar vilayetlerindeki Curf en-Nasr ve el-Kaim şehirlerinde Haşdi Şabi'nin bazı üslerine saldırdı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Aynü’l Esed üssüne düzenlenen balistik füze saldırısına ve ABD askerlerinin yaralanmasına tepki olarak Ketaib-i Hizbullah’ın mevzilerinin hedef alındığını söyledi.

Irak direniş gruplarından Ketaib-i Hizbullah ve Ketaib-i Seyyidü’ş Şüheda da işgalci ABD’nin üslerine yönelik operasyonun Gazze savaşı bitene kadar devam edeceğini söyledi.



Yeni yorum ekle