Irak Direnişinden ABD’nin Saldırılarına Tepki: Operasyonun İkinci Aşamasına Giriyoruz

Çar, 24/01/2024 - 16:30

Irak direniş gruplarından Ketaib Hizbullah ve Ketaib-i Seyyidü’Şüheda bu sabah yaptığı açıklamada, işgalci ABD üslerine yönelik operasyonun Gazze'deki savaş bitene kadar devam edeceğini söyledi.

Welayet NewsABD ordusunun Batı Irak'taki direniş üslerine düzenlediği saldırıdan dakikalar sonra bu saldırılara direniş gruplarından sert bir tepki geldi.

Irak direniş gruplarından Ketaib-i Seyyidü’Şüheda Genel Sekreteri Ebu Ala el-Vilayi bu sabah yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Amerikalıların bize yeniden saldırdığı bir durumda savaşçılarımız operasyonlarının ikinci aşamasına başlıyor.

Operasyonumuzun ikinci aşaması, Siyonist rejimin Akdeniz'deki gemi ve deniz taşımacılığının abluka altına alınmasını ve bu gaspçı rejimin limanlarının hizmet dışı bırakılmasını kapsamaktadır.

Operasyonlarımız Gazze'deki haksız kuşatma kalkana ve Siyonistlerin Gazze halkına yönelik korkunç cinayetleri durana kadar devam edecektir.’

Öte yandan Irak'taki direniş gruplarından Ketaib Hizbullah’ın askeri sözcüsü Cafer el-Hüseyni de şunları söyledi: ‘Halkımız Gazze'de zafer kazanana kadar düşman üslerine saldırmaya devam edeceğiz.’

El-Hüseyni sosyal medya platformu X’de yaptığı açıklamada şunları yazdı: ‘Saldırılar, ABD’nin desteği altındaki İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız ölüm makinesi durana ve tüm abluka kaldırılana kadar devam edecektir. Bu özgürlerin vaadidir.’

ABD Savunma Bakanı Çarşamba sabahı, Aynü’l Esad üssüne düzenlenen balistik füze saldırısına ve ABD askerlerinin yaralanmasına tepki olarak Kataib Hizbullah mevzilerinin hedef alındığını söyledi.

ABD hükümeti Irak’taki yasa dışı saldırılarını meşrulaştırmaya çalışırken, geçtiğimiz günlerde İran'ın, İran içinde terör saldırıları gerçekleştiren terörist grupların mevzilerine yönelik son füze operasyonunun Irak'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini iddia etti.



Yeni yorum ekle