UNRWA: Gazze’de 570 bin kişi açlık felaketiyle karşı karşıya

Çar, 24/01/2024 - 07:55

Filistin’deki BM yardım ajansı UNRWA, Gazze’deki 570 bin kişinin felaket düzeyinde açlıkla karşı karşıya bulunduğu uyarını yaptı.

Welayet News  - Birleşmiş Milletler insani yardım ajansı UNRWA, Gazze’deki açlık ve kıtlığın felaket boyutlarına ulaştığını belirterek insani yardımların arttırılması çağrısında bulundu.

BM'nin Dünya Gıda Programı Yönetici Direktörü ve eski Amerikan Başkan adaylarından John McCain’in karısı Cindy McCain, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Gazze halkının Rafah sınır kapısındaki insani yardım tırlarına birkaç mil mesafede açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu söylemişti.

Yaklaşık 20 yıldır abluka altında bulunan Gazze halkı büyük ölçüde insani yardımlara muhtaç ve savaştan önce de insani yardımlar ya Mısır sınırındaki Rafah sınır kapısından veya İsrail rejiminin kontrolü altındaki kerem Ebu Salim sınır kapısından girebiliyor.

Financial Times gazetesi dünkü haberinde Gazze’ye insani yardımların asgari düzeyde girebildiğine dikkat çekerek BM İnsani Yardım Ajansı UNRWA’nın açlık felaketi uyarısında bulunduğunu bildirmişti.

UNRWA, İsrail rejiminden Gazze’ye daha fazla insani yardımın ulaşması için tırların denetlenmesini kolaylaştırmasını ve daha fazla sayıda kapı açılmasına izin vermesini istemişti.

İsrail rejimi, daha önce Rafah sınır kapısından geçen insani yardım tırlarını bombalamıştı.



Yeni yorum ekle