Ensarullah, ABD Askeri Yük Gemisini Vurdu

Sa, 23/01/2024 - 06:37

Yemen Ensarullah Hareketi, Aden Körfezi’nde ABD’ye ait Ocean Jazz adlı askeri yük gemisine saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Welayet News  - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Serii, Aden Körfezi'nde ABD'ye ait bir askeri kargo gemisinin hedef alındığı askeri operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Aden Körfezi’nde ABD’ye ait Ocean Jazz adlı askeri yük gemisine uygun silahlarla saldırı düzenlendiği söyleyen Serii, şöyle konuştu: "Yemen Silahlı Kuvvetleri, ABD ve İngiltere saldırılarına misilleme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ve herhangi bir yeni saldırının cezasız kalmayacağını teyit ediyor"

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü: "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durması ve Filistin'deki kuşatmanın kırılması için İsrail gemilerinin geçişini veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerin hareketini engellemeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Serii, Yemen silahlı kuvvetlerinin tüm savunma ve saldırı tedbirlerini meşru müdafaa doğrultusunda değerlendirdiğini belirterek; silahlı kuvvetlerin ülkemize yönelik herhangi bir Amerikan veya İngiliz saldırısına karşılık vermeye devam edeceğine dikkat çekti.

ABD tarafı söz konusu saldırıya ilişkin henüz açıklama yapmadı.



Yeni yorum ekle