Hangi İslam Ülkeleri İsrail'e Mal Taşıyor?

Sa, 23/01/2024 - 06:33

İslam ülkelerini yöneten rejimlerden oluşan bir blok, Gazze'deki Siyonist rejimin ölüm makinesini destekliyor. Burada özellikle Türkiye, BAE, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan'ı kastediyoruz.

Welayet News  - Gazze'de şehit sayısı 25 bini aştı. Ayrıca 7 binden fazla Gazzeli hâlâ enkaz altında, bu da şehit sayısının kesinlikle 30 bini aşacağı anlamına geliyor. Şehitlerin yarısı çocuk.

Bu, 21. yüzyılın en eşi benzeri görülmemiş soykırımıdır. Felaket o kadar büyük ki İtalyan hükümeti, Siyonist rejimin savaş makinesine destek verme etiketinden kurtulmak için 7 Ekim 2023'ten itibaren Tel Aviv'e silah göndermeyi durdurduğunu açıkladı.

Ama başka bir şey yaşanıyor. İslam ülkelerini yöneten rejimlerden oluşan bir blok, Gazze'deki Siyonist rejimin ölüm makinesini destekliyor. Burada özellikle Türkiye, BAE, Ürdün ve Suudi Arabistan'ı kastediyoruz.

Siyonist rejim gazetelerinden Yedioth Ahronoth, Suudi Arabistan ve Ürdün'ün, Yemen silahlı kuvvetlerinin Kızıldeniz'de uyguladığı kuşatmayı kırmak için İsrail'e yardım ettiğini ortaya çıkardı! Bu sayede İsrail nakliye şirketleri, Afrika kıtasını dolaşıp mesafeyi, zamanı ve maliyeti artırmak yerine, yüklerini Fars Körfezi'nin güneyindeki şeyhliklerin limanlarına boşaltıyor. Oradan da Suudi Arabistan ve Ürdün üzerinden kamyonlarla işgalci Siyonistlere ulaştırıyorlar.

Bu, daha önce İbrani haber sitesi Walla tarafından da açıklanan bir konudur. Walla haberinde şu ifadelerde bulunmuştur: ‘BAE limanlarından işgal altındaki Filistin'e giden kara yolu başarıyla test edildi. Bu rota Suudi Arabistan'dan geçiyor. Bu kara köprüsü kargoyu Dubai'den Hayfa'ya ve tam tersi şekilde aktarıyor. Bu rota Kızıldeniz ve Hürmüz Boğazı'nı aşmak için yapılıyor ancak ne kadar etkili olduğu bilinmiyor.

Dubai - Hayfa rotası; Fars Körfezi Araplarının İhaneti

Ancak bu hikâyenin en şaşırtıcı konusu Erdoğan’dır. Gazze'deki katliamın başlangıcından bu yana Erdoğan'ın açıklamalarına dikkat eden herkes, kesinlikle Türk hükümetinin İsrail'e karşı çıkan ve Filistin davasını savunan ülkelerin en ön saflarında yer aldığını tasavvur edecektir. Siyonist rejime karşı Recep Tayyip Erdoğan kadar hararetle konuşan çok az dünya lideri var. Hatta Netanyahu'yu Hitler'le bile kıyaslamıştır.

Ancak Erdoğan'ın söylemleriyle birlikte Türkiye-İsrail arasındaki ticaret de Türkiye-İsrail ilişkileri tarihinin en iyi dönemini yaşıyor. Türkiye'nin İsrail'e ihracatı, Gazze katliamının zirvesi olan Aralık ayında yüzde 34,8 oranında artarak Kasım ayındaki 319,5 milyon dolardan Aralık ayında 430,6 milyon dolara ulaştı. Hikâye de dikkat çeken nokta, Ekim ayında Gazze soykırımının başlamasından önce Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkilerin 408,3 milyon doları bulmasıdır ve bu rakam şu anki rakamdan daha azdır!

Ayrıca Bakü rejimi de Tel Aviv rejiminin en büyük petrol tedarikçilerinden biridir ve bu petrol Türkiye üzerinden İsrail'e ulaşıyor. Bu bağlamda Türkiye tek başına İsrail tank ve savaş uçaklarının konuşlandırılmasında büyük bir aksamaya neden olabilirdi.

Katliamla eş zamanlı olarak Siyonist rejim, Gazze halkının suya, elektriğe ve iletişime erişimini 100 günü aşkın bir süre boyunca kesti. Gazze'de 800 binden fazla Filistinli açlıkla karşı karşıyadır. Refah kapısı Gazze'deki sivilleri kurtarmanın tek yoludur. Ancak Mısır ordusu yardım etmek yerine Gazze kuşatmasının bir parçası haline gelmiştir.

Şu anda sadece Şii hükümetleri ve hareketlerinden bir eksen Filistin ve Gazze'yi destekliyor. Hal böyle iken Sünni hükümetler Siyonist rejimdeki büyükelçilerini bile geri çağırmadılar.



Yeni yorum ekle