Zaharova: Soykırım suçlusu Almanya'nın İsrail'i savunmasına şaşırmadık

Pt, 22/01/2024 - 07:18

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Nazilerin suçları konusunda mesuliyet almayı reddeden Almanya'nın İsrail'i soykırım suçlamalarına karşı savunmasının Moskova'yı şaşırtmadığını söyledi.

Welayet News  - Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Berlin'in Üçüncü Reich'ın Sovyetler Birliği'nin işlediği suçlarla ilgili mesuliyet almayı reddetmesi göz önüne alındığında Almanya'nın İsrail'i soykırım suçlamalarına karşı savunmasının Rusya'yı şaşırtmadığını belirtti.

TASS'ın aktardığına göre Zaharova, dün düzenlediği basın toplantısında "Almanya Federal Cumhuriyeti hükümetinin, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'i Gazze Şeridi halkına karşı soykırım yapmakla suçlayan davayı açan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne karşılık verme kararı bizi şaşırtmadı," diye konuştu.

Sözcü, Alman hükümetinin bir açıklamasında 'Alman tarihine ve Holokost'ta insanlığa karşı işlenen suçun bir muhasebesine' atıfta bulunduğunu ve böylece toplu katliam konusunda 'uzman' olduğunu kabul ettiğini anımsattı.

Zaharova, "Almanya, Nasyonal Sosyalizmin ülke halklarına karşı işlediği suçları soykırım olarak tanımayı reddetmeye devam ediyor. Rus soruşturma organları ve mahkemeleri, ülkemizin çeşitli bölgelerinde Üçüncü Reich birlikleri tarafından işlenen savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım eylemlerine tanıklık eden kayda değer miktarda kanıt biriktirmiştir," diye ekledi.

Buna ek olarak en rahatsız edici olanın, neo-Nazi pratiklerinin desteklenmesinin arka planında Alman militarizminin canlanması olduğuna dikkat çeken Zaharova, şöyle devam etti:

"Bu eğilim, bu ülkenin çelişkili tarihsel deneyimi göz önünde bulundurulduğunda, Almanya'nın kaderinin yanı sıra Avrupa ve dünya için de son derece vahim sonuçlar doğurabilir."



Yeni yorum ekle