Yemen: İsrail’in İşlediği Terör Suçlarına Cevap Yakın Zamanda Verilecek

Pt, 22/01/2024 - 06:24

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin dün Şam'a düzenlediği ve İranlı 5 askeri danışmanın şehit olmasına yol açan saldırıyı kınadı.

Welayet News  - San’a, bu terör eylemini Siyonistlerin korkusuna bağlayarak şunları söyledi: Bu saldırı, Siyonist rejimin Gazze'de Filistin halkına karşı işlediği iğrenç suçlar ve toplu katliamlardan kaynaklanan krizden çıkmak için yaptığı çaresiz saldırılardan biridir.

Yemen Dışişleri Bakanlığı, bu terör eylemlerinin "direniş ekseninin birliğini, beraberliğini güçlendireceğini ve eksenin gücünü artıracağını vurgulayarak Direniş cephesinin Siyonist rejimin zorbalığının karşılığını er ya da geç vereceğini belirtti.

"Siyonist terör suçlarına cevabın yakın zamanda verileceğini" vurgulayan San’a, Güvenlik Konseyi'nden uluslararası barış ve güvenliğin korunması konusundaki sorumluluğunu yerine getirmesini istedi; çünkü bölgedeki çatışmanın kapsamı genişlerse bunun sorumlusu Siyonist rejim ve destekçileri olacaktır.

Son olarak bu Yemen kurumu, askeri danışmanların ve türbenin savunucularının şehit olması nedeniyle İran İslam Cumhuriyeti'ne taziyelerini sunarken, Suriye'nin egemenliğini savunmasını desteklediğini vurguladı.



Yeni yorum ekle