ABD ve İngiltere Yemen’in Farklı Noktalarına Saldırı Düzenledi

Per, 18/01/2024 - 07:41

Haber kaynakları, ABD ve İngiltere'nin Yemen'in farklı bölgelerindeki hedeflere yönelik ortak ve yeni saldırılar düzenlediğini açıkladı.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketinin resmi haber kanalı el-Mesire şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu saldırılar Hudeyde, Taiz, Dhamar, el Bayda ve Saada eyaletlerine odaklıydı. Saldırının ardından şiddetli patlamalar duyuldu.’

Yemen'deki resmi bir kaynak şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika ve İngiltere, bu son saldırısında Yemen'in 5 vilayetini hedef aldı.

ABD ve İngiltere'nin bu saldırısında, zaten bombalanmış olan hedefler vuruldu ve yeni bir şey yaşanmadı.’

Başka bir kaynak da şunları söyledi: ‘ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırıları, savaş gemilerinden atılan Tomahawk füzeleriyle gerçekleştirildi.’

Amerikalı bir yetkili de el Cezire'ye verdiği röportajda Yemen'e yönelik saldırıyı doğruladı. Adı açıklanmayan bu Amerikalı yetkili, bu saldırıda, bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması için tehdit olarak değerlendirilen füze platformlarının hedef alındığını iddia etti.

Reuters da Amerikalı yetkililerden naklen Yemen'in farklı bölgelerine yeni hava saldırıları düzenlendiğini doğruladı.

CBS, Amerikalı bir yetkiliden naklen şu açıklamalarda bulundu: ‘Amerika, Husilerin (Yemen Ordusu) hedeflerine yönelik dördüncü saldırı turunu gerçekleştirdi.

Bu Amerikalı yetkilinin iddiasına göre, Yemen ordusunun hedeflerine yönelik yeni saldırılar, saldırı gerçekleştirebilecek donanıma sahip yer ve merkezleri içeriyordu.

Amerikan Merkez Komutanlığı (CENTCOM) da, ABD ve İngiltere’nin Yemen'in çeşitli vilayetlerinde başlayan yeni saldırılarıyla ilgili olarak, Ensarullah’ın kontrolündeki bölgelerden atılmaya hazır 14 füzeyi hedef aldıklarını iddia etti ve “Hedeflenen füzeler bölgedeki ticari ve askeri gemilerimiz için yakın bir tehdit oluşturuyordu” dedi.

Centcom aynı zamanda bu saldırıların, Yemen ordusunun uluslararası gemiciliğe yönelik saldırılarını zayıflatma doğrultusunda olduğunu iddia etti.

Oysa, Yemen ordusu Arap ve Kızıldeniz'deki gemilerin işgal altındaki Filistin limanları dışında dünyanın herhangi bir noktasına gidebileceğini ve bunu engellemediklerini açıklamıştır.

Öte yandan ABD yine düşmanca bir eylemle Yemen Ensarullah Hareketini terörist gruplar listesine almış ve bu eylem direniş grupları tarafından kınanmıştır.



Yeni yorum ekle