İran'ın Mossad'a karşı operasyonu ABD'nin Irak Büyükelçisini kızdırdı

Sa, 16/01/2024 - 16:28

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski, İran'ın Irak'ın Erbil kentindeki Mossad casusluk merkezine yönelik füze saldırısına tepki gösterdi.

Welayet News  - ‍IRNA'nın Dicle TV kanalından aktardığı habere göre, Romanowski, X (eski Twitter) hesabında Mossad ajanları için "siviller" kelimesini kullanırken İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun gerçekleştirdiği operasyonu "pervasız ve sorumsuzca" olarak niteledi.

ABD Büyükelçisi ayrıca, Washington'un İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ndeki katilamına verdiği tam destek ve ABD'nin Irak'taki İslami Direniş'e yönelik hava saldırılarına tepki vermek amacıyla Erbil Uluslararası Havaalanı yakınındaki ABD mevzilere düzenlenen İHA saldırılarını kınadı.

‍Romanowski, İran'ın meşru müdafaa konusunda uluslararası hukuka uygun olan misilleme saldırılarını "Irak'ın egemenliğinin açık ihlali" olarak nitelendirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından bugün yayınlanan 3 ayrı yazılı açıklamada, bölgedeki İran karşıtı terörist grupların ve Mossad casuslarının karargahların balistik füzelerle vurulduğu açıklanmıştı.



Yeni yorum ekle