MOSSAD'ın 'Altın Çocuğu' Öldürüldü: İran’dan Açıklama

Sa, 16/01/2024 - 15:26

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, basın toplantısında, operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. 

Welayet News  - Kenani, "İran İslam Cumhuriyeti her zaman bölgenin barışını, istikrarını ve güvenliğini destekliyor ve ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne riayet ediyor, aynı zamanda caydırıcı kaynaklarla uğraşma konusundaki meşru ve yasal hakkını kullanıyor. Ulusal güvenliği tehdit eden ve aynı zamanda vatandaşlarının güvenliğini savunan ve suçluların cezalandırılmasında tereddüt etmeyecektir." dedi.

'SUÇLULARIN KARARGÂHLARINI TESPİT ETTİK'

Kenani şöyle devam etti: "Düşman, yanlış hesaplarıyla İran İslam Cumhuriyeti hükümetine ve milletine karşı suç işlerken, İslam Cumhuriyeti yüksek istihbarat kabiliyetiyle hassas hedeflere yönelik bir operasyonla suçluların karargâhlarını tespit etmiş ve doğru yöntemler kullanmıştır. İran İslam Cumhuriyeti'nin, İran'ın ulusal güvenliğine ve İran vatandaşlarının güvenliğine karşı harekete geçenlere tepkisinin bir parçasıydı."

MOSSAD'IN 'ALTIN ÇOCUĞU' ÖLDÜRÜLDÜ

İran'ın Irak'ta düzenlediği operasyonda Falcon Grubu Başkanı ve 2,3 Milyar Dolarlık Empire World Real Estate Development'ın Geliştiricisi Peshraw Dizayee öldü.

Dizayee'nin evine yönelik operasyonun İran tarafından bilinçli olarak yapıldığı iddia ediliyor zira Irak petrolünü İsrail'e ihraç etmesi konusunda Peshraw Dizayee uzun zamandır tartışılıyordu.

Öte yandan Dizayee'nin patronu olduğu Falcon Grup, Kuzey Irak'taki bölgesindeki diplomatik misyonların güvenliğinden sorumluydu.

Mossad ve İsrail destekçisi Peshraw Dizayee'nin, Barzani ailesine yakın olduğu belirtiliyordu.



Yeni yorum ekle