Maduro: Filistin Halkına Yönelik Soykırımı Durdurun

Sa, 16/01/2024 - 11:35

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Filistin'e yönelik 'soykırıma' son verilmesini ve Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasını talep ederek bu devletin vatandaşlarının barış içinde yaşama hakkına sahip olduğunun altını çizdi.

Welayet News  - Maduro yıllık ulusa sesleniş mesajının sunumu sırasında yaptığı konuşmada şu sözleri kaydetti:

21. yüzyılda işlenen en büyük ve en korkunç suç karşısında nasıl sessiz kalabiliriz, sessiz kalamayız. Venezüella Filistin halkına karşı soykırımı durdurmak, Gazze'de ateşi kesmek, bombalamayı durdurmak, cinayetleri durdurmak ve 'Filistin için yaşam' demek için kendi sesiyle konuşmaya devam edecektir.

İsrail'de Filistin halkıyla dayanışma içinde olan fikir akımlarının yükseldiğini biliyorum. Kısa süre önce Tel Aviv'de İsraillilerin savaşı durdurun pankartlarıyla büyük yürüyüşler yaptığını gördük.

Maduro ayrıca Ulusal Meclisi Filistin'e yönelik 'soykırımı' sona erdirmek için daha fazla adım atmaya çağırdı.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dokuz yıldır kendisine yönelik yaptırımları sürdüren ABD'nin ülkesinde her gün ekonomik ve insan haklarını ihlal ettiğini dile getirdi.

Maduro konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

Amerika Birleşik Devletleri ve ABD emperyalizmi dokuz yıldır sistematik olarak her gün ekonomik, ticari ve insan haklarını yasadışı bir şekilde ihlal ediyor. ABD emperyalizmi, ulusumuza yönelik 930'dan fazla cezai, ahlaksız ve yasadışı yaptırımı sürdürerek her gün halkımızın insan haklarını ihlal etmektedir.

Bu bağlamda, ablukaya rağmen hükümetinin vatandaşlarının korunmasını garanti ettiğini söyleyen Maduro, "ABD'nin her geçen gün artan bir güçle uyguladığı suç ablukasına rağmen, halkımızın korunmasını ve kollanmasını garanti altına alma misyonumuzdan asla vazgeçmedik.Söylemesi kolay, ancak başarılarımızın büyüklüğünün aşırı ve özel bir bağlamda gerçekleştiği gerçeğini gözden kaçırmayalım" dedi.

Maduro, Venezüella'nın ABD'nin çeşitli alanlarda yaptırım uyguladığı 19 ülkeden biri olduğunu belirterek yaptırımların ülkenin gelirinde yüzde 99'luk bir düşüşe yol açtığını yineledi.



Yeni yorum ekle