ABD, Irak İslami Direnişi ile savaşmak için Irak ve Suriye’ye 1500 asker gönderiyor

Pt, 15/01/2024 - 14:58

CBS News Philadelphia televizyonunun haberine göre Amerikan rejimi, Irak İslami Direnişi ile savaşmak için Irak ve Suriye’ye 1500 asker gönderiyor

Welayet News  - CBS News Philadelphia televizyonunun haberine göre Amerikan rejimi, Irak İslami Direnişi ile savaşmak için Irak ve Suriye’ye 1500 asker gönderiyor.

Gönderilecek birliklerin New Jersey Ulusal Muhafız Ordusu’ndan olduğunun belirtildiği haberde “Bu, New Jersey Ulusal Muhafız Ordusu askerlerinin 2008'den beri en büyük konuşlandırılması olacak” denildi.

Yedek askerlerden oluşan bir paramiliter güç olan Ulusal Muhafız Ordusu’nın Amerika’nın her eyaletinde birlikleri bulunuyor ve eyaletlerdeki komutanlıklarına bağlı bulunuyor. Ulusal Muhafız Ordusu, Amerikan ordusunun komutası altında bulunuyor.

Amerika’nın Irak’ta 2 bin 500, Suriye’nin doğusunda ise 900 askeri bulunuyor.

Irak ve Suriye’deki askeri varlığını IŞİD’le mücadele ile gerekçelendiren Amerikan rejimi, Suriye’den Irak’a tahıl ve petrol kaçakçılığı yapıyor.

Amerikan güçleri, Suriye’nin petrolünü ve tahılını Kuzey Irak’ta satarak, Suriye’de kullandığı Suriye Demokratik Güçleri adlı silahlı grubu finanse ediyor.

Irak İslami Direnişi, Gazze halkına destek amacıyla İsrail rejimini destekleyen Amerika’nın Irak ve Suriye’deki hedeflerine saldırılar düzenliyor.



Yeni yorum ekle