Hamas'tan Almanya'ya Çağrı: 'Kararından Dön'

Pt, 15/01/2024 - 08:14

Hamas, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırım suçlamasıyla yargılanan Siyonist İsrail lehine davaya müdahil olacağını açıklayan Almanya'ya 'kararından geri dönmesi' çağrısında bulunu.

Welayet News  - Sputnik’in haberine göre, Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, yaptığı yazılı açıklamada, Almanya'nın Gazze Şeridi'nde Filistin halkına uygulanan etnik temizlik ve zorla yerinden edilmesini destekleyen tutumunu kınadığını ifade etti.

Almanya'nın İsrail lehine sergilediği tutumun tarihte Nazilerin işlediği suçların kefaletini ödemeye yönelik bir girişim olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu tutumu halkımızın maruz kaldığı yeni Holokost'u destekleyen ve onaylayan Almanya'nın peşini bırakmayan büyük bir günahtır." ifadeleri kullanıldı.

Rişk, UAD'da soykırım suçlamasıyla yargılanan İsrail lehine davaya müdahil olacağını açıklayan Almanya'ya bu kararından geri dönmesi çağrısı yaptı. Almanya, dün Uluslararası Adalet Divanının çalışmalarını desteklediğini ve ana davada üçüncü taraf olarak İsrail lehine müdahil olma niyeti taşıdığını açıklamıştı.



Yeni yorum ekle