Namibya'dan, Soykırımcı İsrail'e Destek Veren Almanya'ya Tepki

Pt, 15/01/2024 - 06:43

Namibya cumhurbaşkanı, Almanya hükümetinin, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçundan dolayı yargılanan İsrail'e verdiği destekten ötürü tepkisini dile getirdi.

Welayet News  - Almanya'nın soykırım yaptığını kabul ettiği Güney Afrika ülkesi Namibya, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açılan 'soykırım' davasına İsrail lehine müdahil olmak istemesine tepki gösterdi.

Namibya Cumhurbaşkanlığı'nın resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, "Namibya, Almanya'nın ırkçı İsrail devletinin Gazze'deki masum sivillere yönelik soykırım niyetini desteklemesini reddediyor" denildi.

Almanya'nın 20'nci yüzyılın ilk soykırımını Namibya topraklarında gerçekleştirdiğini ve halen bu suçun sorumluluğunu tam olarak üstlenmediğini vurgulayan Namibya, Cumhurbaşkanı Hage Geingob'un Almanya'nın İsrail'e karşı açılan 'soykırım' davasını reddetmesinden ötürü derin bir endişe duyduğunu belirtti. Açıklamada, Almanya hükümetinin İsrail'in Gazze'de işlediği soykırımcı eylemleri savunduğu kaydedildi.

"Almanya, ahlaki olarak Birleşmiş Milletler (BM) Soykırım Sözleşmesi'ne bağlılığını ifade edemez" denilen açıklamada, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden saldırılara atıfla, İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği suçların soykırıma eş olduğu ve savaş suçlarının uluslararası insan hakları örgütleri tarafından da ortaya konduğu vurgulandı. Açıklamada, Geingob'un 31 Aralık 2023'te yaptığı çağrı yinelenerek şöyle denildi:

"Barışsever hiçbir kişi, Gazze'de Filistinlilere karşı yürütülen katliamı görmezden gelemez. Bu bağlamda Geingob, Almanya hükümetine, Uluslararası Adalet Divanı önünde İsrail'in soykırım eylemlerini savunmak ve desteklemek üzere üçüncü taraf olarak müdahil olma yönündeki zamansız kararını yeniden gözden geçirme çağrısında bulunuyor."

Almanya, 12 Ocak'ta Uluslararası Adalet Divanı'nın çalışmalarını desteklediğini ve ana davada üçüncü taraf olarak İsrail lehine müdahil olma niyeti taşıdığını açıklamıştı./milligazete



Yeni yorum ekle