Yemen'deki Savaşın Sonu Ne Olacak?

Pa, 14/01/2024 - 14:05

Amerika ve İngiltere, Yemen mevzilerine yönelik sınırlı saldırılarının sahadaki durumu değiştirmeyeceğini çok iyi biliyor. Ancak ilk koalisyonun kurulmasında yaşadıkları hezimet ve Yemenli kahramanlar karşısında çaresizliğin yarattığı hayal kırıklığı sonrasında zafiyetlerini gizlemek için bu adıma atmak zorunda kaldılar.

Welayet News  - Bu saldırıların devam etmesi, giderek daha fazla yeni bir bataklığa saplanmalarına neden olacaktır.Yemenlilerin ilk hedefi Amerika ve İngiltere ile çatışmak değil. Amerika ve İngiltere'nin de dünyadaki elverişsiz koşulları nedeniyle yeni bir savaşa girme gibi bir istekleri yok.

Yemen, ne pahasına olursa olsun İsrail'in deniz ticaretini engellemeye kararlıdır ve bunun için gerekirse dünyanın süper zorbasıyla savaşa girecektir. Bu da Amerika’nın çok zoruna gidiyor; Ensarullah gibi bir grup Amerika'ya güçlü bir şekilde meydan okuyor, İsrail'e baskı yapıyor ve Batılı ülkelerin gücüyle dalga geçiyor!

Şimdi Gazze'deki savaşın üzerinden 3 ay geçti, Amerika ve Batı bütün gücüyle İsrail'in arkasında duruyor ve destekliyor ama henüz hiçbir hedeflerine ulaşmış değiller. Yemen'de ise durum şüphesiz çok daha zordur; zira Ensarullah hem Hamas'tan daha güçlü, hem kontrolü altındaki alanlar daha geniş, hem de daha modern silahlara sahip.

Amerika'nın Yemen'de kullanmak isteyeceği her türlü teçhizat ve silahı da İsrail zaten Gazze'de kullanmıştır. Yani Hamas'a vurdukları darbenin üçte birini bile Yemen'e vuramazlar. Ensarullah, Kızıldeniz'de hakim kıldığı şartları İsrail'in aleyhine rahatlıkla sürdürebilir ve asıl hedef de budur.

Welayet News

Tags: 


Yeni yorum ekle