ABD, Filistin Halkını Destekleyen Ensarullah’ı Terörist İlan Etti

Pa, 14/01/2024 - 08:09

ABD Başkanı Biden, bu kez Yemen Ensarullah Hareketini “terörist grup” olarak yaftaladı. Oysa Ensarullah, ABD’de Biden döneminin başlamasıyla 2021’de ABD’nin meşhur “terör listesi”nden çıkarılmıştı.

Welayet News  - Siyonist ve emperyalist çetenin saldırı ve işgal planlarına karşı adım atan herkesi terörist ve her organizasyonu da terör örgütü olarak nitelemeyi kara propaganda malzemesi olarak kullanan ABD, şimdi de Yemen saldırısını aklama peşinde. ABD Başkanı Biden bu kez Yemen Ensarullah Hareketini terörist grup" olarak yaftaladı. Oysa Ensarullah, ABD'de Biden döneminin başlamasıyla 2021'de ABD’nin meşhur ‘terör listesinden’ çıkarılmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Yemen'de terör oluşumu İsrail’e karşı Filistin’i destekleyen ve fiili olarak harekete geçen Ensarullah Hareketini "terörist grup" olarak tanımlanıp tanımlanamayacağına ilişkin soruya "Bence öyleler" diye cevap verdi. "Husiler, ölçüyü aşan (!) davranışlarına devam ederse müttefiklerimizle birlikte yanıt verdiğimizden emin olacağız" diyen Biden, ABD'nin İran ile "fiilen vekalet savaşında olmadığını" sözlerine ekledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde terörist örgüt listesinde olan Ensarullah, Joe Biden döneminin başlamasıyla 2021 Şubat ayı ortalarında terör listesinden çıkarılmıştı.



Yeni yorum ekle