Ensarullah: Yemen, Kızıldeniz'de Yeni Çatışma Kurallarını Belirledi

Ct, 13/01/2024 - 13:29

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Ofisinin Üst Düzey Bir Üyesi, ABD ve İngiltere'nin son dönemde Yemen'e yönelik yaptıkları saldırıların bedelini ödeyeceğini vurguladı: Amerikan saldırganlığına cevapla kapsamında hedeflerimiz var ve düşmana vereceğimiz cevap acı dolu olacak.

Welayet News  - Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Ofisi Üyesi Muhammed el-Buhayti, ABD ve İngiltere'nin son dönemde Yemen'deki bölgelere yönelik saldırılarına yanıt olarak yaptığı konuşmada: ‘Amerika ve İngiltere büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek’ dedi.

Muhammed el-Buhayti, el-Mayadeen ile yaptığı röportajda şunları söyledi: Biz Yemen, Amerika ve İngiltere milletiyle savaşta değiliz, bizim savaşımız Washington ve Londra iktidarındaki Siyonist çetelerledir. Bu iki ülkenin benimsediği tutum hiç de onların lehine değil. Amerika ve İngiltere, Yemen'e karşı savaşta büyük bir hata yaptı ve hesaplarını gözden geçirip geçmiş deneyimlerden ders çıkarmalılar.

Buhayti şunu vurguladı: Amerikan saldırganlığına paralel olarak Yemen'in de Amerikan’ın yarattığı gerilimine ilişkin hedefleri var ve bu saldırılara cevabımız çok acı olacaktır. Yemen silahlı kuvvetleri şu ana kadar yalnızca Siyonist rejime bağlı gemileri hedef aldı. Bugün Amerikan ve İngiliz gemileri artık Kızıldeniz'i geçmeye cesaret edemiyor ve biz bu iki ülkeden Yemen'e yaptıkları saldırganlığın intikamını alacağımıza söz veriyoruz.

Ensarullah'ın bu yetkilisi sözlerine şöyle devam etti: Yemen silahlı kuvvetlerinin işgal altındaki Filistin'in derinliklerinde ve Kızıldeniz'de gerçekleştirdiği askeri operasyonlar, Amerikan ve İsrail tarafına büyük zarar verdi. Bugün Amerika ve İngiltere doğrudan Yemen'le savaşa girdi. Bu bizim sabırsızlıkla beklediğimiz bir şeydi.

Muhammed el-Buhayti sözlerine şöyle devam etti: Yemen Amerika'nın tüm iddialarını yerle bir edebildi ve bizim sorumuz şu; Amerika ve İngiltere'nin çatışmanın kapsamını genişletmek yerine Siyonist rejime suçlarını durdurması için baskı yapması daha iyi olmaz mıydı?

Buhayti ayrıca şunları söyledi: Yemen, Kızıldeniz'de sabit, kalıcı ve kimsenin değiştiremeyeceği yeni çatışma kuralları oluşturmayı başardı. Filistin halkını selamlıyor, onlara teşekkür ediyoruz. Siz Yemen milletini ve tüm İslam milletini birleştirdiniz ve bize karşı asılsız tüm iftiraları geçersiz hale getirdiniz.

Muhammed el-Buhayti konuşmasının sonunda şunu vurguladı: Düşmanın Filistin halkına yönelik saldırganlığını ve soykırımını durdurmaya çalışan Yemen ile bu suçların faillerine destek veren Amerika ve İngiltere arasında dünyada her şey netleşti.

Aksa Tufanı operasyonunun 98. gününde Amerika ve İngiltere, Siyonist rejime destek amacıyla dün sabah Yemen'deki hedeflere saldırdı.

Bölgedeki ABD Hava Kuvvetleri komutanı şunları iddia etti: Hava saldırılarında Yemen ordusuna bağlı 16 merkezdeki 60 bölge hedef alındı ​​ve bu saldırıda 100'ün üzerinde füze kullanıldı.

Amerikan ve İngiliz hava saldırılarına ilk tepki olarak Yemen ordusu, saldırganların Kızıldeniz'deki gemilerini ve donanmasını füzelerle hedef aldı.

Ensarullah'ın siyasi ofisi, bu düşman saldırılarına yanıt olarak bir açıklama yayınladı ve şunu vurguladı: Amerikan ve İngiliz saldırganlığı, Yemen'in Filistin milletini desteklemeye devam etmesine asla engel olamayacak. Bu saldırganlık hiçbir zaman cezasız kalmayacaktır ve saldırgan ülkeler bunun tüm sonuçlarının sorumluluğunu üstlenmelidir.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat, Amerika ve İngiltere'yi uyardı: Yemen'e yönelik saldırılarının bedelini ağır ödeyecekler ve "Yemen'in saldırganların mezarlığı" olduğunu anlayacaklar.

El-Meşat şunları söyledi: İşgal altındaki Filistin'e giden İsrail gemilerinin veya işgal altındaki topraklara giden gemileri engellemeye devam ediyoruz. Tek çözüm İsrail'in Gazze'deki kardeşlerimize yönelik Amerika'nın desteğiyle devam eden saldırganlığının durdurulmasıdır.



Yeni yorum ekle