İsrail'e fırlatılan füzeleri engelleyen Suudi Arabistan, Yemen'nin vurulması için ABD'ye hava sahasını açtı

Cu, 12/01/2024 - 14:33

Yemen'nin Filistin halkına destek amacıyla yaptığı eylemlere karşı küresel güçler harekete geçti. ABD ve İngiltere dün akşam Yemen’e yönelik terörist saldırılarda bulunurken Suudi Arabistan Yemen'in vurulması için hava sahasını ABD savaş uçaklarına açtı.

Welayet News - Ensarullah'ın Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarını durdurmak ve Filistin halkına destek amacıyla Kızıldeniz’deki hamlesine karşı küresel güçler harekete geçti. ABD ve İngiltere dün akşam saatlerinde Yemen’e yönelik terörist saldırılarda bulundu.

ABD'li yetkililere dayandırılan açıklamada, saldırıların uçak, gemi ve denizaltılarla yapıldığı aktarıldı.

Yemen'e yönelik ABD ve İngiltere öncülüğünde hava saldırılarının Suudi Arabistan üzerinden gerçekleştiği belirtildi.

Öte yandan Yemenli Ensarullah'ın siyonist İsrail'e fırlattığı balistik füzeler Suudi Arabistan hava savunma sistemleri tarafından engellenerek İsrail'e düşmesinin önüne geçiliyor.

Dün akşam saatlerinde ajansları ulaşan haberlere göre Ensarullah'ın, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık İsrail gemilerine ve İsrail'e varacak gemilere yönelik eylemlerinin ardından, ABD ve İngiltere saldırı kararı aldı.

Son dönemlerde Yemen'deki Ensarullah'ın, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık İsrail gemilerine ve İsrail'e varacak gemilere yönelik eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Pentagon, 6 Aralık'ta Ensarullah güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmişti.

Biden: Husilerin ABD gemilerini hedef almasına karşı yapılan bir saldırı

ABD Başkanı Biden, Kızıldeniz'deki saldırılarına devam eden Husileri hedef aldıkları hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Biden, açıklamasında, "Bugün, talimatımla, ABD ordu güçleri İngiltere ile birlikte ve Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteğiyle Yemen'de Husi isyancıları tarafından kullanılan bazı hedeflere hava saldırısı düzenledi." ifadesini kullandı.

Saldırıların, Husilerin Kızıldeniz'deki eylemlerine doğrudan misilleme olduğunu belirten Biden, sonuncusu 9 Ocak'ta gerçekleşen ve Husilerin doğrudan Amerikan gemilerini hedef aldığı bir dizi saldırıya uluslararası koalisyonla yanıt verdiklerini kaydetti. (Hürseda Haber)



Yeni yorum ekle